iOS 10 a fost instalat pe 14.5% dintre iDevice-uri

iOS 10 a fost instalat pe 14.5% dintre toate iPhone, iPad si iPod Touch active in lumea intreaga, rata de adoptie fiind surprinzator de mare.

iOS 10 a fost instalat deja pe 14.5% dintre toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile din lumea intreaga, el avand parte de un start mult mai bun decat iOS 9, in ciuda problemelor iOS 10. Conform celor de la MixPanel, pana la ora 20:00, adica la 24 de ore dupa lansarea iOS 10, 14.45% dintre toate iDevice-urile active rulai aceasta versiune a iOS.

Anul trecut, dupa 24 de ore, 12.6% dintre iDevice-urile active rulau iOS 9, iar daca ne uitam la iOS 8 de acum 2 ani, iOS 10 are o rata de adoptie mai buna chiar si decat acea versiune. Extrem de important de notat este faptul ca baza de terminale active despre care vorbim este mult mai mare in cazul iOS 10 decat in cazul versiunilor anterioare, deci in realitate numarul celor care au instalat update-ul este mult mai mare.

Avand in vedere ca este imposibil de calculat cu cat a crescut baza de utilizatori de iDevice-uri, fara informatii de la Apple, cifra reala comparativa nu o stim, dar este fara dubiu faptul ca ea este mai mare. De ce? Ei bine pentru ca Apple a vandut tot mai multe iDevice-uri de la an la an si e imposibil ca cele vechi sa fi fost scoase din uz in acelasi ritm cu cele noi, din moment ce baza de utilizatori activi a crescut constant.

iOS 10 ruleaza pe 14.5% dintre iDevice-urile active.

ios 10 rata adoptiePuteti vedea in imaginea de mai sus o comparatie intre ratele de adoptie actuale pentru iOS 10, iOS 9 si iOS 8, cea mai recenta versiune a sistemului de operare avand parte de un start bun. Compania Apple s-a laudat anul trecut cu rata de adoptie buna pentru iOS 9 si cel mai probabil va face acelasi lucru anul acesta cu iOS 10.

Apple are peste 1 miliard de iPhone, iPad si iPod Touch active in lumea intreaga, iar peste 800 de milioane dintre ele pot instala iOS 10 in momentul de fata. Cu o baza asa mare de utilizatori, exista sanse mici ca pana la sfarsitul anului rata de adoptie a iOS 10 sa nu acopere macar la 3 – 400 de milioane de utilizatori.

17 COMENTARII

  1. La cei 86% cota de piata, numarul de terminale care adopta un nou sistem de operare este superior celui care adopta ultimul iOS. Ma rog, nu ca m-ar interesa ce fac “vecinii” dar unii (ca tine, de altfel) nu pot trai fara grija altora.

  2. Eu l-am instalat fara probleme pe un iPhone 6,nu am intampinat nici o problema ,mi se pare ca merge mult mai bine decat pe ios 9.3.5

  3. Eu l-am instalat pe un 5S fara probleme dar acum nu pot sa mai vorbesc la telefon. Nu ma aude nimeni si imi da apeluri esuate. Pana acum nu am avut aceasta problema. Ma poate ajuta cineva cu o parere ce sa ii fac?

  4. eu am pe iPhone 6 iOS 8.1.2 cu jailbreak 🙂 nici nu ma gandesc sa schimb softul ( ios 8.1.2 este softul cu care am cumparat telefonul )

  5. Cam asa ceva Ionut Terbea… Pentru ca nu ai 2gb ram si nici 3D Touch ca sa te poti bucura cum trebuie de iOS 10. Cel putin daca vrei sa ti telefonul pentru inca catva timp pana faci upgrade. Eu am un 6S si inca nu am facut update, nu prea ma satisface anumite chestii… Si nici nu sunt curios. Ideea e ca cei care au terminale mai vechi gen 5,5S,6,6 Plus sa ramana linistiti la 9.3.5 pentru o experienta buna a telefonul chiar si cei cu 5SE. Per total daca nu ai un device cu 3D Touch nu prea are rost sa faci update la 10, parerea mea… Cred ca de asta si l-au lansat, sa scape de terminalele vechi, sa ramana cele de la 6S in sus… O sa se intample fix cum sa intamplat cu iOS 7 si 8 pe 4,4S si iPad-urile mai vechi 2,iPad mini 1, care nu prea mai ai ce face cu ele….