Tim Cook vorbeste despre iPhone 7 fara port audio si realitatea augmentata

Intr-un interviu dat celor de la ABC News, Tim Cook vorbeste despre iPhone 7 fara port audio, castile AirPods si realitatea augmentata.

In cursul acestei zile Tim Cook, presedintele companiei Apple, a fost prezent in studioul celor de la ABC News pentru a discuta despre iPhone 7, castile AirPods si viitorul Apple. In clipul video de mai jos il puteti vedea discutand despre iPhone 7 fara port audio si noile casti AirPods, pe care nu chiar atat de multa lume le indrageste acum.

Tim Cook sustine ca wireless-ul este viitorul, iar in momentul in care Apple a decis ca spre asta trebuie sa se indrepte, a luat deciziile care o vor “duce” in acea directie cat mai repede. Presedintele Apple a afirmat ca portul audio ocupa prea mult spatiu in carcasa iPhone 7 si ca exista tehnologii mult mai importante pe care utilizatorii ar trebui sa le aiba.

In aceasta idee, portul audio al iPhone 7 a fost eliminat pentru a permite implementarea unei baterii mai mari in terminal, dar si pentru a implementa un set de difuzoare stereo. Mentinerea acelui port nu i-ar fi permis, teoretic, companiei Apple sa gaseasca loc pentru aceste tehnologii, desi alti producatori gasesc intotdeauna loc in carcasa pentru asa ceva.

“Wireless is the future. When you decide on what the future is, you want to get there as soon as you can. Why is that important for the consumer? Well, that plug, that jack, takes up a lot of space in the phone, and there’s a lot more important things we can provide for the consumer than that jack. We can provide a larger battery. The stereo speakers I mentioned — those were also enabled because the jack is not there anymore.”

Mergand mai departe, Tim Cook a spus ca realitatea augmentata este mai importanta decat realitatea virtuala, cel putin in opinia sa si a celor din cadrul Apple. El sustine ca realitatea augmentata este mai importanta pentru ca le permite oamenilor sa fie prezenti in ceea ce fac cu ajutorul sau, asta spre deosebire de realitatea virtuala.

El sustine ca realitatea augmentata permite o mult mai usoara interactiune intre oameni atunci cand ea este folosita, chiar daca una dintre persoane nu se afla langa cealalta. Asta in contrast cu realitatea virtuala care ne impune sa intram intr-o lume separata de cea reala si sa controlam totul cu ochii acoperiti de ecrane pe care vedem informatiile.

“There’s virtual reality and there’s augmented reality — both of these are incredibly interesting. But my own view is that augmented reality is the larger of the two, probably by far, because this gives the capability for both of us to sit and be very present, talking to each other, but also have other things — visually — for both of us to see. Maybe it’s something we’re talking about, maybe it’s someone else here who’s not here present but who can be made to appear to be present.”

In final Tim Cook a spus ca noile casti AirPods nu cad din urechi in timpul folosirii, el utilizandu-le pentru diverse exercitii de finess in sala de forta, sau chiar in timpul alergarii. El nu a afirmat ca AirPods sunt magice si au design grozav, asta desi mai toata lumea tinde sa-l contrazica, cel putin din aceasta privinta.