iPhone 7 Plus vs iPhone 6S Plus – comparatia camerelor

Camerele iPhone 7 Plus si iPhone 6S sunt comparate intr-o serie de imagini care releva diferentele in calitatea pozelor inregistrate cu ele.

Avand in vedere ca ieri am vazut si primele iPhone 7 review, astazi avem ocazia de a vedea cat de bine se descurca noua camera duala a iPhone 7 Plus in comparatie cu cea a iPhone 6S. Comparatia este foarte buna intre iPhone 7 si iPhone 6S Plus, iar asta deoarece vorbim despre camerele de top pe care Apple le ofera in ambele dispozitive.

Probabil stiti deja ca in camera iPhone 6S Plus regasim un senzor de 12 megapixeli cu deschidere f/2.2, distanta focala de 29mm, dimensiune senzor de 1/3″ si dimensiune pixel de 1.22 µm. Camera duala a iPhone 7 Plus este formata din 2 senzori de 12 megapixeli, unui wide-angle cu deschidere f/1.8 si distanta focala de 28mm, al doilea fiind telephoto cu deschidere f/2.8 si distanta focala de 56mm.

iPhone 6S Plus are stabilizator optic de imagine, dar nu are zoom digital, iPhone 7 Plus le are pe ambele, iar asta conteaza extrem de mult pentru calitatea pozelor. Este cat se poate de clar faptul ca iPhone 7 Plus inregistreaza poze mai bune decat iPhone 6S Plus, insa oare diferenta dintre ele este chiar atat de mare precum o prezinta cei de la Apple ?

iPhone 7 Plus vs iPhone 6S Plus – comparatia camerelor

In mainile unui fotograf profesionist, iPhone 7 Plus poate inregistra poze excelente, insa in mainile unui jurnalist, terminalul nu reuseste sa “dezvolte” aceeasi “putere”. Veti vedea in pozele de mai jos ca exista diferente intre camerele iPhone 7 Plus si iPhone 6S PLus, insa ele nu sunt la fel de mari precum ne-am imagina si pozele nu sunt la fel de bune precum cele facute de catre fotografi.

Chiar si asa, calitatea pozelor facute de catre iPhone 7 Plus se apropie destuld e mult de cea a unor aparate DSLR, folosite deasemenea pentru comparatie. iPhone 6S Plus este cel mai departe de a reda cat mai clar obiectele care trebuie surprinse in poze, insa e greu de spus daca pentru utilizatorii obisnuiti diferenta va conta atat de mult incat sa cumpere iPhone 7 Plus.

Voi ce parere aveti ?

iphone 7 plus comparatie iphone 6s

iphone 7 plus comparatie iphone 6s 1

iphone 7 plus comparatie iphone 6s 2

iphone 7 plus comparatie iphone 6s 5

iphone 7 plus comparatie iphone 6s 7

iphone 7 plus comparatie iphone 6s 6

30 COMENTARII

  1. Știe cineva cum au 7 și 7 plus senzorul de imagine? 4:3 sau 16:9? Adica la 12 mpx face poza 16:9 sau 4:3? In poze vad ca e 4:3, dar nu știu la ce rezoluție sunt făcute

  2. Slaba camera.. Note 7 e cu vreo 2 ani inaintea la iph 7… din pacate!
    Ma asteptam sa scoata ceva superior la tot ce inseamna Samsung, dar Apple inca mai are de crescut.

  3. N-as zice ca e cu 2 ani inainte. Intr-adevar camera galaxy s7 edge face niste poze foarte frumoase…dar nu are zoom optic ca 7+. Zoom-ul ala digital pixeleaza toata imaginea si renunti la poza.

  4. Calitatea pozelor lui iphone 7 Plus se apropie de cea a unui DSLR?;))))))))))))))))
    Te rog , daca pozele alea făcute cu iphone 7 Plus se apropie de un DSLR eu sunt Brad Pitt …… pozele făcute cu NOTE 7 mi se par cele mai bune , foarte clare , bine definite si luminoase

  5. Nu mai minți , caută pe You tube așa Samsung Galaxy S7 pictures quality with digital zoom applied
    Si aici nu era vorba de niciun S7 Edge , în comparația de mai sus este NOTE 7

  6. Din ce vad NOTE 7 spulberă 7 Plus cu tot cu camera lui duala …cică rezultatul muncii a 800 ingineri;)))))
    Îți dai seama cum ar fii un S8 sau NOTE 8 cu camera duala ? Sar alege praful de camera iphone ului

  7. este pareera ta dar la factorul deep…nu exista alta camera pe acolo sa aiba asa ceva.Iar low light note 7 si 6s plus sunt f slabe pe langa ip 7

  8. Fara suparare ,eu am comparat pozele unde apare vaporul(dintre iphone6s is iphone7 plus) singura diferenta pe care eu o remarc la iphone 7plus:marea este mai verde decat ar trebui ,norii sunt mai gri si poza este relativ mai intunecata decat iphone 6s ,nu prea inteleg ce este “factorul deep”.

  9. Este vorba despre neajustarea corectă a White balance (balansul de Alb) în lumină artificială. Asta este o limitare a senzorilor foto digitali, și sunt case mai mari care nu au reușit să facă mare brânză din asta. Apple nu poate fi blamată pentru asta.
    De aceea, fotografii cu pretenții preferă să fotografieze în RAW, după care să corecteze balansul de alb în post-procesare.

  10. Din cate observ aleg camera de note7 apoi 6s. Mi se pare ca pozele iPhone-ului 7 sterse lipsite de viață. E drept ma uit la ele pe de pe 7 EDGE. O sa cumpar si iphone 7 si atunci pot sa le pot compara mai bine. Nu sunt fan nici unui brand am doar grija pe ce dau bani.