Apple testeaza un sistem de incarcare wireless

Apple testeaza un sistem de incarcare wireless pentru iPhone impreuna cu o companie americana numita Energous.

Apple testeaza un sistem de incarcare wireless impreuna cu Energous, o companie americana specializata pe asemenea sisteme dedicate produselor electronice. Informatia este una cat se poate de oficiala si vine dintr-un document depus de catre cei de la Energous la autoritatile americane, acolo fiind mentionata colaborarea cu Apple.

Spre deosebire de tehnologiile de incarcare wireless implementate acum in smartphone sau smartwatch, Energous WattUp este capabila sa faca incarcarea chiar si la distanta. Practic, Energous WattUp poate incarca terminale mobile fara fir chiar daca sunt si la maxim 5 metri distanta de sursa de energie, deci ele nu trebuie plasate pe un pad de incarcare.

Energous a dezvoltat o tehnologie care implica folosirea unui transmitator si a unui receptor pentru ca energia sa ajunga in bateria terminalului la distanta. Apple stie ca acesta este viitorul incarcarii fara fir, asa ca investeste in dezvoltarea unui produs cu o asemenea tehnologie in locul uneia cu incarcare prin plasare pe un pad de incarcare.

Apple colaboreaza de mai bine de un an de zile cu cei de la Energous, iar acum totul a devenit oficial, asta desi compania a refuzat sa recunoasca pentru presa colaborarea cu Apple. Avand in vedere perioada lunga de colaborare, dar si faptul ca iPhone 7 nu are incarcare fara fir, exista sanse mari ca acest sistem sa ajunga in iPhone in cursul anului 2017.

“We expect that our products and/or the reference designs will undergo UL/CE as well as FCC Part 15, FCC Part 18, SAR, California Energy Star and Apple compliance testing. WattUp RF-based charging can be integrated to provide wire-free charging to a wide variety of electronic devices such as cell phones, tablets, wearables, cameras, wireless keyboards and mice, headsets, sensors, LED lights, remote controls and toys…”

Pana acum am auzit diverse zvonuri care sugerau faptul ca in iPhone vom vedea o tehnologie de incarcare wireless, insa acest lucru nu a fost deocamdata implementat. Informatia de astazi pune si mai multe “paie pe focul” incarcarii fara fir in iPhone, asa ca ramane de vazut cand o va oferi Apple.

incarcare wireless iphone