iPhone 7 vs iPhone 6S – test de performante

iPhone 7 si iPhone 6S sunt comparate intr-un prim test de performante care dezvaluie faptul ca diferentele dintre ele sunt nesemnificative.

iPhone 7, iPhone 7 Plus si iPhone 6S apar astazi intr-o comparatie a performantelor pentru a ni se arata cat de mare, sau mica, este diferenta intre terminale. Vorbim despre cele mai noi smartphone-uri ale companiei Apple care sunt comparate cu generatia anterioara, iar rezultatele sunt surprinzatoare, avand in vedere hardware-ul nou.

Desi in noul chip A10 Fusion din iPhone 7 regasim un procesor quad-core ce ofera performante cu pana la 30% mai bune decat cele din chip-ul A9 al iPhone 6S, in lumea reala diferenta nu este vizibila. Dupa cum veti observa din primul clip de mai jos, intre iPhone 6S Plus si iPhone 7 Plus nu exista diferente in ceea ce priveste performantele.

In afara faptului ca iPhone 7 Plus porneste putin mai greu decat predecesorul sau, in rest performantele sunt egale intre cele doua dispozitive, in ciuda diferentelor in hardware. Practic, iOS 10 este atat de bine optimizat incat functioneaza la “capacitate maxim” si cu performante pe masura pe ambele terminale ale celor de la Apple.

iPhone 7 nu este mai rapid ca iPhone 6S decat in benchmark-uri

Simpla comparare a vitezei de deschidere a aplicatiilor, sau a incarcarii paginilor web nu demonstreaza ca iPhone 7 Plus este cu 30% mai rapid decat iPhone 6S Plus. Ambele terminale sunt la fel de rapide in a indeplini aceste task-uri, deci in viata de zi cu zi nu veti vedea diferente intre cele doua dispozitive ale companiei Apple.

Situatii de acest gen am vazut si in anii trecuti, cand iPhone-urile cu aflate la diferenta de o generatie intre ele nu aveau diferente sesizabile in performante in utilizarea obisnuita. Cei 2 GB RAM disponibili in iPhone 6S, impreuna cu procesorul rapid, asigura suficienta putere de procesare pentru a rula fara probleme sistemul de operare iOS 10.

Diferente mari vor fi sesizabile in momentul in care vom procesa poze sau clipuri video, sau cand vom rula jocuri complexe pe terminalele noastre, acolo noul chip A10 urmand a oferi un avantaj major. In restul celor 90% dintre situatiile de utilizare in viata obisnuita, diferentele de performante intre iPhone 7 si iPhone 6S vor fi inexistente.

Practic, un posesor al iPhone 6S nu poate spune ca va simti vreun upgrade trecand la iPhone 7 daca nu-si foloseste terminalul pentru task-uri complexe.