Acesta este noul buton Home al iPhone 7

Avand in vedere ca iPhone 7 a inceput sa ajunga la foarte multi utilizatori din lumea intreaga, avem ocazia de a vedea si primele explicatii detaliate cu privire la modul in care functioneaza el. Acest buton Home tactil functioneaza in baza Taptic Engine si a 3D Touch, deci este fix, simte presiunea aplicata pe el si genereaza o vibratie impreuna cu actiunea din iOS.

Acest buton Home tactil este personalizabil in ceea ce priveste tipul de vibratii pe care le da, dar si intensitatea cu care apasam pe el, exact precum se intampla cu ecranul. Intreaga parte inferioara a carcasei iPhone 7 si iPhone 7 Plus vibreaza usor in momentul in care apasam butonul Home, acesta fiind efectul implementarii unui motor vibrator acolo.

Butonul Home al iPhone 7 va vibra in momentul in care controlam diverse setari din aplicatiile Settings, Clock sau Calendar, Apple implementand un API special pentru acest lucru. Dezvoltatorii vor putea crea vibratii speciale pentru aplicatiile lor, astfel ca vom avea parte de o experienta diferita in folosirea si controlarea diverselor aplicatii.

Apple permite dezactivarea vibratiilor in controlarea setarilor din iOS 10 prin meniul Settings > Sounds & Haptics, insa acest lucru nu se va aplica si la aplicatii. Practic, aplicatiile vor putea genera vibratii prin butonul Home la discretie, daca nu vor avea setari interne care sa le opreasca. Acestea fiind spuse, asa veti folosi noul buton Home tactil al iPhone 7 si iPhone 7 Plus.