Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 Plus nu vine cu functia bohek

iPhone 7 Plus nu vine cu functia bohek

Una dintre cele mai interesante noutati prezentate de catre compania Apple impreuna cu iPhone 7 Plus este o functie numita bokeh, ea oferindu-ne optiunea de a aplica un efect de blur pentru fundalul pozelor. Practic, persoanele sau obiectele principale din poze sunt aduse in evidenta, in timp ce fundalul nu mai este foalizat si se vede in ceata.

Aceasta functie este disponibila pe unele aparate DSLR, insa Apple a implementat-o in iPhone 7 Plus, dar nu o ofera utilizatorilor chiar din momentul lansarii terminalului. Functia necesita multa putere de procesare si folosind inteligenta artificiala invata singura cum sa distinga obiectele sau persoanele in poze, pentru a le aduce in evidenta si a aplica blur pe fundal.

Avand in vedere complexitatea acestei functii, se pare ca iPhone 7 Plus nu este livrat cu ea activata, compania Apple urmand a ne-o oferi candva in viitor, dar deocamdata nu se stie cand. iOS 10 poate oferi functia printr-o actualizare lansata de catre Apple, dar desigur ca este nevoie si de bunavointa din partea lor pentru a ne putea bucura de ea.

Foarte multa lume astepta aceasta functie, pe care o aveti demonstrata in imaginea de mai jos, insa din pacate asteptarea continua pentru o avea disponibila. Acestea fiind spuse, daca ati cautat acea functie prin terminalele voastre, atunci va trebui sa mai aveti rabdare pana cand va veti putea bucura de tot ceea ce are dea de oferit.

camera duala iphone 7 plus bokeh depth of field

 • sultanu’ dragostei

  Cand o sa iasa jailbrake va fii disponibila

 • john86

  Interesant …dar exista aplicații cu care poți face asa ceva , …. 🙂

 • PiratuJB

  Va fi disponibilă in Noiembrie … in prezentarea din 7 sept au spus asta!

 • Adi

  Ce porcarie.

 • Mr. Tambourine Man

  Apple trebuie să vină cu o soluție proprie, nu doar să copieze o aplicație preexistenă. Asta e treaba altora

 • Florin Gabriel Haja

  Vom putea folosi funcția Portrait pentru poze la alte telefoane?

 • Tra

  Posibil sa fie defapt bokeh 👍🏼

 • Alex S.

  Aceasta functie este disponibila pe unele aparate dslr ???
  Hai nu mai fiti asa Apple maniac…
  Toate dslr-urile au efectu ala… Si vine de la lentile… Mai exact de la setarea F …
  Bine ca nu a inventato Apple !!!

 • Viorel Predatorul

  Probabil ca se poate face si software, si asta se dorea de la Apple.

 • Adi

  🙂 nu e o setare, e un efect ce apare datorita luminii si aperturii obiectivului. Se poate face cu orice aparat foto daca subiectul e destul de aproape si aparatul e dat la zoom maxim. Apare si la camerele telefoanelor cand facem poze macro.