iPhone 7 Plus nu vine cu functia bohek

Una dintre cele mai interesante noutati prezentate de catre compania Apple impreuna cu iPhone 7 Plus este o functie numita bokeh, ea oferindu-ne optiunea de a aplica un efect de blur pentru fundalul pozelor. Practic, persoanele sau obiectele principale din poze sunt aduse in evidenta, in timp ce fundalul nu mai este foalizat si se vede in ceata.

Aceasta functie este disponibila pe unele aparate DSLR, insa Apple a implementat-o in iPhone 7 Plus, dar nu o ofera utilizatorilor chiar din momentul lansarii terminalului. Functia necesita multa putere de procesare si folosind inteligenta artificiala invata singura cum sa distinga obiectele sau persoanele in poze, pentru a le aduce in evidenta si a aplica blur pe fundal.

Avand in vedere complexitatea acestei functii, se pare ca iPhone 7 Plus nu este livrat cu ea activata, compania Apple urmand a ne-o oferi candva in viitor, dar deocamdata nu se stie cand. iOS 10 poate oferi functia printr-o actualizare lansata de catre Apple, dar desigur ca este nevoie si de bunavointa din partea lor pentru a ne putea bucura de ea.

Foarte multa lume astepta aceasta functie, pe care o aveti demonstrata in imaginea de mai jos, insa din pacate asteptarea continua pentru o avea disponibila. Acestea fiind spuse, daca ati cautat acea functie prin terminalele voastre, atunci va trebui sa mai aveti rabdare pana cand va veti putea bucura de tot ceea ce are dea de oferit.

camera duala iphone 7 plus bokeh depth of field