Apple – acuzatii de hartuire sexuala in Cupertino

Cu doar cateva zile inainte ca iPhone 7 sa fie lansat in 29 de tari de pe glob, un scandal clocotea in Cupertino, acuzatii de hartuire sexuala fiind facute de catre unele angajate. Campusul Apple din Cupertino este dominat de catre barbati, iar femeile par sa aiba o viata destul de grea acolo, conform unora dintre angajatele companiei.

Conform catorva zeci de email-uri trimise unei publicatii americane de la actuale si foste angajate ale Apple, barbatii au tendinta de a face glume nepotrivite cu femeile angajate acolo. Glumele acestea sunt atat de deplasate incat merg spre hartuire sexuala, iar presedintele Tim Cook a aflat despre ele direct de la o angajata care a suferit de pe urma lor.

Satula de glumele nesarate ale barbatilor din echipa sa, angajata i-a trimis un email lui Tim Cook, cerandu-i ajutorul in a opri hartuirea sexuala care are loc in biroul sau. Ea a primit o luna de concediu in urma acestui incident, insa cand s-a intors la munca a realizat rapid ca nu s-a schimbat absolut nimic in mediul in care ea lucra.

Pentru ca problema este una foarte complexa si afecteaza foarte multe femei din cadrul Apple, departamentul de resurse umane a inceput o investigatie pentru a incerca sa readuca lucrurile la normal. Reprezentantii Apple sustin ca vor lua toate masurile necesare pentru ca angajatii care deviaza de la normal sa isi respecte angajatii, indiferent ce sex au.

“Apple is committed to treating everyone with dignity and respect. When we receive complaints or hear that employees are concerned about their work environment, we take it very seriously and we investigate claims thoroughly. If we find behavior to be at odds with our values, we take action. Out of respect for the privacy of our employees, we do not discuss specific matters or their resolution.”

Mai mult detalii gasiti aici.

apple hartuire sexuala

3 COMENTARII

  1. Dute fata, cum te-a hartuit?
    R: “nu cum a trebuit”
    Pai?
    R: ” pai de 2 saptamani tot zice ca ma f**e”
    Si?
    R: “Si nimic”
    Pff, da-l pe mana lui Cuk. Il f**e el rapid :))