Prima Pagina iPhone 7 Adaptorul de 3.5mm al iPhone 7 reda sunete de calitate mai slaba

Adaptorul de 3.5mm al iPhone 7 reda sunete de calitate mai slaba

Folosirea adaptorului Lightning de 3.5mm va avea drept efect redarea de muzica la calitate slaba prin casti conectate la iPhone 7.

Includerea unui adaptor pentru a permite conectarea castilor standard de 3.5mm la iPhone 7 a fost o decizie pe care compania Apple ar putea-o regreta in final. Un test extins facut de catre o publicatie germana releva faptul ca folosirea acestui accesoriu va avea drept efect reducerea calitatii sunetelor redate prin castile noastre.

Diferentele nu sunt foarte mare si pentru majoritatea vor fi imperceptibile, iar asta pentru ca Apple a avut grija ca lumea sa nu observe chiar in orice conditii faptul ca adaptorul strica experienta de a asculta muzica. Totusi, daca ascultati melodii de 24 biti, atunci exista sansa sa observati o diferenta notabila intre folosirea unui port audio de 3.5mm si a acestui adaptor.

Avand in vedere ca Apple Music, Spotify si restul serviciilor de streaming nu ofera spre ascultare melodii la o calitate atat de ridicata, problema este de fapt o non-problema. Pentru marea masa de oameni, folosirea acestui adaptor nu va avea vreun efect negativ asupra calitatii muzicii percepute in timpul ascultarii, asa ca nu vom vedea vreun scandal.

iPhone 7 cu noul adaptor de 3.5mm reda muzica de calitate mai slaba

In graficul de mai jos puteti vedea rezultatele testului facut de catre publicatia germana, detaliile fiind disponibile aici, dar este cat se poate de clar unde sunt diferente mai mari. Conform publicatiei, la folosirea unor casti foarte scumpe, dar si in cazul ascultarii de melodii necomprimate de 24 biti, diferenta in calitatea sunetului va fi mare.

“The results are clear: with an iPhone 6S, the dynamic range worsens by 4.5 dB(A) for 24-bit music files. For the iPad Air, it worsens by 3.8 dB(A). The signal also gets worse for 16-bit music files, even if they aren’t that drastic: the dynamic range worsens by 1.8 dB(A) and 3.1 dB(A) for the iPhone and iPad, respectively. The differences should be discernable with headphones costing 100 € upwards, especially with uncompressed music files at 24 bits. For lossy compressed files (MP3, AAC), most users probably won’t hear a big difference.”

iphone 7 adaptor sunet prost

 • Clau

  Tot ce am spus despre iphone 7 s-a adeverit. Știam ca nu o sa fie un sunet premium cu adaptorul ala. La fel și ca jet Black se zgârie foarte repede…etc. deja la jet black am renunțat. Sa vad pe parcurs cum merge treaba cu iPhone 7 plus.

 • Srb Srb

  este si normal,cu cat ai mai multe adaptoare,sunetul devine din ce in ce mai slab

 • Alex S.

  La iphone tot ce e mai rau e normal 😁… nu Srb ?

 • Srb Srb

  acest lucru este la orice device…nu neaparat telefon…orice statie audi etc..cu cat folosesti mai multe adaptoare,calitatea sunetului se pierde

 • Michael

  Vai steaua lui de iphone 7, nu se mai termina lista

 • Mihai

  Daca se facea conversia cu un DAC bun, sunetul era bun! Dar lasa ca merge si asa, lumea il cumpara inclusiv si cu acest adaptor ieftin.

 • Marian123

  “Tot ce este mai bun pt utilizatorii de produse Apple” – asa era o vorba veche pe care o folosea Apple.

 • Marian123

  Au ramas doar cu vorba,ca fapte nu prea vedem.

 • V.P

  Din avion !

 • Mihai

  😀

 • Fosocle

  Am văzut in stirile de azi ca mai nou apple s-a apucat sa patenteze sacoșe reciclabile. Papornițe cum ar veni. Si voi vreți sunet audio de calitate

 • miki

  ca sa fie si mai frumos, pana si calitatea prin lightning direct este mai proasta decat modalitatea veche prin jack 3.5mm, un lucru care nu ar trebui sa fie normal absolut deloc….

 • Orion4tech

  Auzi la asta plangaciosii.

  Mult prea multe persoane asculta muzica pe telefon pentru a-i ignora.
  Apple Music remember? iTunes remember? ipod remember?

  Si acum lanseaza iphone 7 care nu face altceva in afara de a complica experienta celor care le place sa asculte muzica.

  Pana la urma care sunt solutiile: foloseste un adaptor care reda o calitate mai slaba, foloseste o perche de casti wireless absurd de scumpe care la fel nu impresioneaza prin calitate sau foloseste casti cu un port proprietary care sunt mai scumpe decat cele normale.

  Da de ce sa nu foloseaca lumea castile care le au acum?
  De ce sa accepte lumea ca Apple a decis sa inlocuiasca portul jack si sa puna un loc un Vibrator mai mare si o bucata de plastic. Ambele lucruri care nimeni nu a spus ca le vrea.

 • Srb Srb

  ai 24-bit prin casti lightning..

 • Srb Srb

  5 motive pt care ligning este mai bun ca mufa jack
  1) Hi-fi portability
  2) More power
  3) Better sound
  4) Better EQ
  5) Digital potential

 • Orion4tech

  Intr-adevar mufa de de 3.5mm doar incurca.
  Acum este mult mult mai bine.