Adaptorul audio al iPhone 7 are convertor DAC

Adaptorul de 3.5mm al iPhone 7 a fost dezasamblat pentru a ni se arata convertorul DAC folosit de catre Apple in interiorul sau.

Stiti deja ca iPhone 7 vine cu un adaptor audio de 3.5mm care permite conectarea castilor standard la noul smartphone prin intermediul portului Lightning. Inaintea implementarii acestui adaptor s-a speculat ca el urmeaza sa includa un convertor DAC pentru a facilita ascultarea de muzica, iar acest lucru se dovedeste a fi adevarat, dupa cum puteti vedea mai jos.

Un service GSM din Vietnam a desfacut un adaptor de 3.5mm pentru iPhone 7 in ideea de a ne arata ceea ce se ascunde in interiorul sau, iar acel convertor Digital-to-audio este clar vizibil. Acest convertor DAC are marcajele 338S00140 / A0MU1621 / TW, este similar cu cel folosit in castile EarPods si cel mai probabil este fabricat de catre Cirrus Logic.

Acest convertor DAC este necesar pentru a putea reda sunet prin intermediul portului Lightning, insa dupa cum v-am spus astazi, iPhone 7 reda muzica la calitate slaba prin el. Desigur ca Apple stia acest lucru, dar de fapt cam toata lumea se astepta la un asemenea rezultat, insa Apple a ales oricum sa renunte la portul audio de 3.5mm.