iOS 10.1 aduce noua functie Portrait pe iPhone 7 Plus

iOS 10.1 aduce functia Portrait pe iPhone 7 Plus, ea permitand inregistrarea de poze cu blur pe fundal, adica efectul bokeh al aparatelor DSLR.

iOS 10.1 beta 1 lansat astazi de catre compania Apple aduce o functie prezentata de catre compania Apple in cadrul conferintei pentru prezentarea iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Vorbim despre functia portrait, care este dedicata exclusiv iPhone 7 Plus, ea folosind camera duala a terminalului pentru a inregistra poze cu bokeh mode, adica aplicand blur pe fundal si punand in evidenta subiectul principal.

In momentul de fata functia Portrait este oferita in format beta de catre compania Apple in aplicatia Camera a iOS 10.1 beta 1 pe iPhone 7 Plus, ea avand o sectiune dedicata. In momentul accesarii acelei sectiuni, utilizatorului i se spune foarte clar faptul ca functia Portrait este disponibila in versiune beta, asa ca orice fel de plangeri sunt anulate din start.

Cei de la TechCrunch descriu in detaliu aici modul in care functioneaza acest sistem numit Portrait, el utilizand ambele camere pentru a crea o imagine in care subiectul principal este in evidenta. Mai exact, aplicatia Camera foloseste camera telephoto pentru a inregistra subiectul si cea wide-angle pentru a inregistra fundalul, creand un strat de 9 niveluri de analizare a tuturor elementelor din imagine.

iOS 10.1 aduce functia Portrait pe iPhone 7 Plus

iphone 7 portrait ios 10.1 betaApple a afirmat in cadrul conferintei sale ca foloseste inteligenta artificiala pentru acest sistem, el invatand in mod constant cum sa analizeze obiectele din imagini. In aceasta idee, pe masura ce facem tot mai multe poze, el va sti tot mai bine cum sa aduca in prim-plan subiectul si sa aplice blur pe fundal.

Aici este folosit la capacitate maxima procesorul quad-core al iPhone 7 Plus, el trebuind sa creeze multiple imagini si sa le analizeze in timp real pentru a inregistra o poza. Analizand in timp real fiecare strat al pozei, iOS 10.1 alege automat care sunt mai clare si pe care trebuie sa aplice blur, pentru a crea efectul final pe care il vedem in imaginile de mai jos.

“There is no zooming, digital or otherwise, in Portrait mode. Instead, the Portrait mode exclusively uses the 56mm lens to shoot the image and the wide angle lens to gather the perspective data that allows it to generate a 9-layer depth map. Once it has this 9-layer slice, it can then pick and choose which layers are sharp and which get a gaussian (randomish) blur effect applied to them. Once the telephoto lens detects the subject, using autofocus and other stuff we’ll talk about in a second, the image processor inside the iPhone 7 will then apply blur in greater and greater amounts to the layers that are further away from that subject.”

Pe masura ce aceasta functie va evolua vom afla tot mai multe informatii despre ea, insa esenta o aveti mai sus.

iphone 7 portrait ios 10.1 beta 1

iphone 7 portrait ios 10.1 beta 1 1

iphone 7 portrait ios 10.1 beta 1 2