5 trucuri care cresc autonomia bateriei iOS 10

Majoritatea celor care au instalat iOS 10 sunt multumiti de autonomia bateriei, insa desigur ca orice poate fi imbunatatit, asa ca in acest articol va ofer 5 trucuri pentru a obtine mai mult de la terminalele voastre. Aceste trucuri le folosesc si eu pe propriul iPhone 6S Plus, insa desigur ca utilitatea lor variaza in functie de ceea ce aveti voi nevoie.

Exista o varietate de trucuri pentru a imbunatati autonomia bateriei in iOS 10, sau alte versiuni, iar majoritatea implica desigur dezactivarea anumitor functii ale terminalelor. Este altfel imposibil sa obtineti o autonomie mai buna deoarece vorbim despre consum mare de energie facut in timp ce va folositi dispozitivele, dar si in timp ce nu le folositi.

ios 10 truc autonomie baterie

Nu inchideti aplicatiile din background, in afara de Facebook, Messenger, Waze sau WhatsApp

Incep cu aceasta recomandare pentru ca nu este necesar sa inchideti aplicatiile deschise in background, in iOS 10, sau alta versiune a sistemului de operare. Aceste aplicatii sunt suspendate in memoria RAM a iPhone, iPad sau iPod Touch, nu consuma energie si redeschiderea lor va consuma mai putina energie decat deschiderea pentru prima oara.

De la aceasta regula exista desigur si cateva exceptii, adica aplicatii pe care le-am observat facand trafic de internet in background desi nu aveau voie. Vorbesc despre Facebook, Facebook Messenger, Waze sau WhatsApp, aceste aplicatii consumand energie chiar si cand ar trebui sa fie suspendate, asa ca inchideti-le complet cand nu el folositi.

Dezactivati Background App Refresh, Reimprospatare in fundal

Un foarte mare consumator de energie este sistemul Background App Refresh, Reimprospatare in fundal, el fiind gandit pentru a actualiza informatiile din aplicatii in fundal. Acest sistem functioneaza o data la cateva minute pentru a prelua informatii in aplicatiile noastre, iar asta genereaza un consum foarte mare de energie pentru terminale.

Cei de la Apple au avut intentii bune cu sistemul, insa din pacate el consuma prea multa energie si puteti aduna mult timp de utilizare zilnica fara el. Puteti dezactiva acest sistem total, sau partial pentru anumite aplicatii din Settings > General > Background App Refresh, Configurari > General > Reimprospatare in fundal.

Dezactivati localizarea prin GPS total, sau setati utilizarea doar la deschiderea aplicatiilor

Daca nu folositi Find My iPhone, desi va recomand sa o faceti, si nu aveti nevoie de localizare constanta, atunci este recomandabil sa dezactivati GPS-ul, el consumand foarte multa energie. Daca aveti totusi nevoie de GPS in utilizarea zilnica, atunci modificati modul in care functioneaza el, astfel incat sa ofere informatii aplicatiilor doar cand le deschideti.

In aceasta idee, mergeti in Settings > Privacy > Location Services, Configurari > Intimitate > Servicii de localizare, iar acolo puteti dezactiva complet sistemul. Daca aveti nevoie del, uitati-va la aplicatii si asigurati-va ca ele au activata optiunea La utilizareWhen used, iar asa va asigurati ca nu va localizeaza chiar si cand nu sunt deschise deloc.

Dezactivati Bluetooth/Wi-Fi si notificarile

Daca nu folositi Bluetooth sau Wi-Fi cand nu sunteti acasa, sau le folositi rar, atunci este foarte recomandat sa le dezactivati, ele consumand multa energie cautand in zadar o conexiune. Daca nu folositi Bluetooth deloc, este bine sa dezactivati complet serviciul pentru a reduce serios consumul de energie, acelasi lucru fiind valabil pentru Wi-Fi cand folositi doar conexiunea celulara.

Notificarile pentru aplicatii consuma deasemenea foarte multa energie a bateriei, asa ca le puteti dezactiva in totalitate, sau doar partial pentru anumite aplicatii.

Folositi luminozitatea automata si evitati wallpaper-urile dinamice

Ecranul consuma cea mai multa energie a unui smartphone, asa ca activarea functiei pentru luminozitate automata va reduce substantial acest consum. O gasiti in Settings > Display & Brightness, Configurari > Afisaj si Luminozitate, sub denumirea Auto-brightness, Auto-luminozitate, alternativa la activarea sa fiind setarea luminozitatii ecranului in mod manual la o valoare mica.

Wallpaper-urile dinamice sunt deasemenea un consumator destul de mare de energie in momentele in care navigati printre aplicatiile instalate in terminale. Afisarea lor necesita folosirea procesorului in mod constant, asa ca dezactivarea reduce consumul de energie.

Ca bonus, va recomand sa folositi si Low Power Mode, Mod Consum Redus, insa acest sistem reduce performantele iPhone sau iPad, deoarece limiteaza frecventa la care functioneaza procesoarele din ele.

14 COMENTARII

  1. Am și eu o întrebare: de ce mi-e la battery usage îmi apare usage și standby la fel tot timpul? De ex 2 hours and 13 minutes la ambele, deși nu îl folosesc tot timpul. IPhone 6 plus 8.1.2 JB

  2. @csi încearcă un restart,încarcă pana la 100% și descarca bateria din nou și vezi atunci. Dacă e la fel,e din cauza unui tweak,îți recomand sa instalezi betterbatterystats și activarea Daemon.

  3. @BineleLumii am dat restart, descărcat, reîncărcat, toate am încercat. Voi încerca betterbatterystats și ce Daemoni să activez? Am o parte dezactivati.

  4. ai vreun tweak care iti ruleaza tot timpul; gandeste-te cam de cand iti arata asa si sterge tweakurile activate in perioada aia