Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 are un ecran grozav, dar nu intrece OLED

iPhone 7 are un ecran grozav, dar nu intrece OLED

Ecranul iPhone 7 este grozav, dar nu ofera performante la fel de bune precum cele OLED, conform expertilor americani.

Zilele trecute v-am spus ca ecranul iPhone 7 este cel mai bun ecran LCD testat vreodata de catre expertii de la DisplayMate, ei laudandu-l in unele aspecte chiar si in fata celor OLED. Ecranul iPhone 7 are cea cea mai mare gama de culori, cea mai mare acuratete a afisarii lor, cea mai buna luminozitate, etc, dintre toate ecranele LCD testate.

Cei de la DisplayMate lauda compania Apple pentru imbunatatirile implementate in aceasta componenta a iPhone 7, insa spun ca desi ecranul este grozav, nu le intrece pe cele OLED. Lumea stie de ceva vreme limitarile ecranelor IPS LCD, iar cei de la Apple sunt deasemenea constient de ele, de aceea lucreaza in acest moment la tranzitia spre OLED.

Exista de cateva luni zvonuri care indica faptul ca iPhone 8 urmeaza sa fie lansat cu un ecran OLED curbat, compania Apple facand marea schimbare spre aceasta tehnologie. Ecranele LCD nu pot fi curbate chiar atat de usor precum cele OLED, asa ca Apple nu are un viitor in aceasta tehnologie, deci va face intr-un final trecerea la cea folosita de competitori.

Ecranul iPhone 7 nu este mai bun decat cele OLED

Separat de usurinta de a fi curbate, cei de la DisplayMate sustin ca ecanele OLED sunt mai subtiri, mai usoare si au margini mult mai mici decat cele LCD, ele avand si un timp de raspuns foarte mic. Mai mult decat atat, unghiurile de vizibilitate sunt deasemenea mai bune si pot oferi functii precum Always On Display, acestea afisand permanent informatii pe ecran, cu un consum redus de energie.

“Ecranele LCD ofera performante extrem de bune pentru produse electronice, dar pentru smartphone-uri, ecranele OLED ofera o serie de avantaje semnificative. Printre acestea se numara: grosimea redusa, greutatea mai mica, marginile aproape inexistente, sunt mai flexibile si pot fi usor curbate, au un timp de raspuns redus, unghiuri de vizibilitate mai bune si ofera functii precum always-on display.”

Apple testeaza de mai bine de un an de zile ecrane OLED pentru iPhone, iar surse din interiorul companiei au declarat in mod repetat ca 2017 va fi anul in care vom vedea aceasta schimbare in smartphone-urile Apple.

iphone 8 oled lcd