iPhone 7 Plus – asa functioneaza Portrait Mode

iPhone 7 Plus are in iOS 10.1 o noua functie pentru aplicatia Camera, ea fiind denumita Portrait Mode si fiind gandita pentru a irnegistra poze de tip portret.

Aseara v-am spus ca Apple a lansat iOS 10.1 beta 1, iar in aceasta versiune a sistemului de operare cei din Cupertino au implementat o noua functie numita Portrait. Ea a fost prezentata initial in cadrul conferintei in care ne-au fost aratate iPhone 7 si iPhone 7 Plus, insa Apple a afirmat atunci cand va oferi functia in cursul acestui an, cu un update al iOS.

Ei bine iOS 10.1 va aduce functia Portrait pentru iPhone 7 Plus, iar iPhone 7 nu va beneficia de ea deoarece nu are o camera duala si nici suficienta putere de procesare. Portrait Mode din iOS 10.1 va avea o sectiune speciala in aplicatia Camera a sistemului de operare, iar acolo vom fi ghidati pentru a inregistra pozele cu depth effect.

In esenta, vorbim despre posibilitatea de a inregistra cu iPhone 7 Plus poze care au subiectul in prim-plan si fundalul blurat, asa cum fac unele aparate DSLR. In toate clipurile de mai jos veti vedea exact cum functioneaza aceasta noua functie Portrait a iPhone 7 Plus, compania Apple avand grija sa o faca usor de folosit pentru toata lumea.

iPhone 7 Plus – asa functioneaza Portrait Mode

V-am spus aseara ca functia Portrait a iPhone 7 Plus inregistreaza poze folosind atat camera wide-angle, cat si cea telephoto, prima capturand fundalul, cea de-a doua subiectul. Aplicatia Camera inregistreaza multiple poze cu Portrait Mode, le analizeaza si doar cele mai bune dintre ele sunt lipute pentru a forma o poza finala, afisata utilizatorului.

Veti vedea in aceste imagini ca Portrait Mode afiseaza in timp real pe iPhone 7 Plus efectele de care urmeaza sa avem parte dupa inregistrarea pozei. Mai exact, aplicatia Camera aplica blur in timp real pentru fundalul pe care il inregistreaza camera, astfel ca vom sti in prealabil cum urmeaza sa arate si poza in final, dupa inregistrare.

Aceasta functie a fost prezentata ca fiind revolutionara de catre compania Apple si disponibila in iPhone 7 Plus doar multumita faptului ca are o camera duala. Realitatea este ca unele smartphone-uri Android si aparatele DSLR se descurca foarte bine cu ea chiar si cu o singura camera, insa companiei Apple ii place sa se puna singura in evidenta.

Nu se stie in momentul de fata cand urmeaza sa fie lansat iOS 10.1 pentru a ne bucura de functia Portrait pe iPhone 7 Plus, insa chiar si asa, o puteti testa in format beta. Apple urmeaza sa lanseze iOS 10.1 public beta 1 in cursul zilei de vineri, iar atunci veti putea folosi noua optiune disponibila in aplicatia Camera.

3 COMENTARII

  1. Portrait mode fac cu orice compact de 100-200 lei. Fara “putere mare de procesare” si mai sunt telefoane care fac portrait mode. Dar a trebuit sa vina apple sa ne explice cati ani de zile si hard work le a trecuit sa reinventeze portrait mode.

  2. Asa ceva facea foarte bine HTC One M8 acum mai bine de doi ani….si inca multe jonglerii foto datorita celor doua camere…cred ca mult mai multe decat i7+