Apple va reduce comenzile de componente iPhone 7

Apple va reduce cu pana la 20% comenzile de componente pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus in prima parte a anului 2017.

La doar o saptamana dupa lansarea oficiala a iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iata ca analistii asiatici deja fac estimari cu privire la reducerile de comenzi de componente pentru terminal. Cei din Asia estimeaza ca in primul trimestru al anului 2017 Apple va reduce cu pana la 20% comenzile de componente pentru cele doua noi smartphone-uri ale sale.

Informatia vine intr-un moment in care Apple nu are suficient de multe terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus in stoc, dar este totusi destul de apropiata de adevar. Daca ne uitam la ceea ce a facut Apple in anii trecuti, observam ca in prima parte a unui an nou, cei din Cupertino au redus substantial comenzile de componente pentru noile terminale.

Conform estimarii de astazi, Apple le-ar fi cerut partenerilor sai sa fabrice componente suficiente pentru a produce 50 de milioane de iPhone 7 si iPhone 7 Plus in T3 2016 si inca 45 de milioane in T4 2016. Vorbim despre 90 de milioane de unitati ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus produse doar in acest an, o cifra mai mare decat cea pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Apple va reduce comenzile de componente iPhone 7

In general, compania Apple reduce comenzile de componente pentru noile modele ale iPhone la inceputul unui an, iar asta pentru ca vanzarile scad in acea perioada. Nu doar Apple este afectata de o scadere a vanzarilor in prima parte a unui an, ci toate magazinele, asa ca nu vorbim despre ceva ce afecteaza exclusiv compania americana.

“Comenzile de chip-uri plasate pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor scadea, cel mai probabil, cu aproximativ 20% secvential in primul trimestru fiscal al anului 2017. Apple le-a cerut partenerilor sa livreze chip-uri integrate pentru a produce 50 de milioane de iPhone 7 si iPhone 7 Plus in T3 2016 si inca 45 de milioane de unitati in T4 2016.”

Estimarile de acum nu sunt cu absolut nimic neobisnuite fata de ceea ce stim deja de la compania Apple, asa ca nu trebuie sa ne gandim ca lucrurile vor fi diferite fata de alti ani. iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor genera, probabil, vanzari record pana la sfarsitul anului, daca Apple va avea stocuri suficiente, iar in 2017 ele vor reveni la valori normale, poate mai mari decat cele de anul trecut.