Apple dezvolta noi aplicatii de monitorizarea sanatatii pentru Apple Watch

Apple dezvolta noi aplicatii pentru Apple Watch care vor facilita monitorizarea sanatatii, dar si a exercitiilor de fitness.

Compania Apple pregateste o serie de noutati interesante pentru Apple Watch, cei din Cupertino avand in dezvoltare o serie de aplicatii pentru monitorizarea sanatii utilizatorilor. Mai exact, cei de la Apple dezvolta aplicatii care sa ne monitorizeze somnul, dar si aplicatii pentru fitness care vor folosi informatii furnizate de catre senzorul pentru masurarea batailor inimii.

Deocamdata Apple nu are vreo aplicatie pentru Apple Watch prin care sa ofer informatii pentru monitorizarea somnului, iar aplicatia pentru masurarea batailor inimii din watchOS 3 este lipsita de functii majore. Noua aplicatie, care o va inlocui pe cea actuala, va contine functii avansate care vor analiza perioadele de timp necesare pentru ca ritmul cardiac sa treaca de la o stare alerta la una linistita si ne vor spune daca o persoana este intr-o forma fizica buna, sau nu.

Mai mult decat atat, compania Apple intentioneaza sa extinda functionalitatea platformei HealthKit pentru a o transforma intr-o ustensila pentru imbunatatirea diagnosticelor facute pentru persoanele bolnave. Apple ar putea crea o platforma in care diverse date de la doctori sunt centralizate, ele putand fi accesate de catre oricine doreste sa afle informatii cu privire la o anumita boala.

Apple dezvolta noi aplicatii pentru Apple Watch, dar si un HealthKit imbunatatit

In momentul de fata aplicatia Sanatate, Health, din iOS este capabila doar sa inregistreze date, nu sa le si interpreteze, iar compania Apple doreste sa schimbe acest lucru. Ea ar dori ca aplicatia sa poata interpreta anumite date si sa ofere informatii privind posibile diagnostice pentru problemele pe care utilizatorii de iDevice-uri le-ar avea intr-un moment sau altul.

In final, avem noi detalii despre imposibilitatea Apple de a include noi senzori in Apple Watch, iar asta pentru ca autoritatile americane ar introduce smartwatch-ul in categoria dispozitivelor medicale. Apple ar fi dorit sa includa senzori pentru masurarea nivelului de glucoza din sange, sau nivelul de oxigen din sange, insa autoritatile americane ar fi impus ca Apple Watch sa fie vandut ca si dispozitiv medical.

“Adding new medical sensors would also likely require approval from the U.S. Food and Drug Administration, a much higher bar for Apple to cross. Apple can’t really do anything more with health-related sensors until the watch has a wireless LTE chip and the independent cellular connection that comes with that, he added. Apple has so far struggled to do that.”

Deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansate noile aplicatii pentru Apple Watch, sau schimbarile pentru platforma HealthKit, insa ele sunt in proces de dezvoltare in cadrul Apple.

apple watch aplicatii

1 COMENTARIU