Cum pot inlocui iPad-urile sedativele pentru copii

 Noi studii realizate de cercetatorii din Franta au dezvlauit faptul ca iPad-urile pot ” lucra ” precum niste sedative pentru copii, inainte ca acestia sa intre in sala de operatie.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca iPad-urile, precum si alte dispozitive mobile si interactive, au efectul de reducere a anxietatii in randul celor mici.

Scopul autorilor in acest studiu a fost de a compara efectele midazolam (un sedativ folosit in mod regulat inainte de anestezie) in premedicatie cu aplicatii si jocuri adecvate varstei(pe o tableta iPad) la copii cu varsta cuprinsa intre 4-10 ani, inainte si dupa o interventie chirurgicala. Testul s-a facut pe 55 de pacienti care au primit midazolam si 60 de pacienti ce au primit tablete iPad.  Anxietatea a fost evaluata atat la copii cat si la parinti.

Rezultatele testelor au aratat ca jucatul pe iPad are acelasi efect de relaxare ca al unui sedativ, asupra organismului copiilor.

Cercetatorii au declarat:

” use of iPads or other tablet devices is a non-pharmacologic tool which can reduce perioperative stress without any sedative effect in paediatric ambulatory surgery”