Un Galaxy Note 7 “sigur” a explodat

Un Galaxy Note 7 cu baterie noua a explodat in China, arzand usor doua degete ale proprietarului, dar sever un MacBook aflat langa el.

Samsung a inceput sa schimbe in CHina terminalele Galaxy Note 7 cu baterii defecte, insa actiunea sa nu pare sa fie suficienta pentru a proteja clientii impotriva vatamarilor. Un barbat din China sustine ca la doar 24 de ore dupa ce i-a fost livrata o versiune a Galaxy Note 7 cu baterie “sigura”, ea a explodat si ia generat arsuri pe degete si i-ars un MacBook.

Un reprezentant al Samsung ar fi vizitat casa barbatului pentru a prelua terminalul Galaxy Note 7 defect, insa proprietarul a refuzat deoarece nu are increderea ca Samsung va divulga adevaratul motiv al aprinderii incendiului. In fata acestui refuz, cei de la Samsung pastreaza totusi legatura cu clienti si vor examina dispozitivul dupa ce il vor primi de la acesta, asta daca il vor mai primi.

Saptamana trecuta v-am spus ca noile Galaxy Note 7 cu baterii “sigure” se supraincalzesc in timpul incarcarii si uneori se descarca in timp ce se afla la incarcat. Problemele au fost recunoscute ca fiind in curs de investigare de catre Samsung, insa compania nu le-a confirmat sau negat din momentul aparitiei lor si pana in momentul de fata.

Un Galaxy Note 7 cu baterie “sigura” a explodat

Acesta este primul caz in care un Galaxy Note 7 cu baterie “sigura” a explodat, deci nu putem vorbi acum despre o eventuala noua problema, insa cei de la Samsung sunt intr-o situatie dificila. Avand in vedere ca vorbim despre un terminal care sufera de aceeasi problema precum cel vechi, daca incidentele vor continua sa apara, atunci se va pune la indoiala sinceritatea Samsung in ceea ce priveste efectuarea reparatiilor.

Doua terminale Galaxy Note 7 care au explodat in China luna aceasta au fost investigate de Samsung si compania a afirmat ca nu bateriile ar fi vinovate, ci o “sursa de caldura externa” care le-ar fi aprins. In aceasta situatie, este greu de spus daca acel barbat chinez minte sau are dreptate, dar daca incidentele se vor inmulti, este clar ca problema nu a fost rezolvata.

UPDATE: Avem si doua poze cu ceea ce a lasat in urma terminalul Galaxy Note 7.

galaxy note 7 ars macbook

galaxy note 7 ars macbook 1

19 COMENTARII

  1. Laso-n p**. Modelul asta trebuie exorcizat cum trebuie. Daca nici cu baterii schimbate nu e sigur, atunci asta e sfarsitul diviziei de smartphone Samsung.

  2. Împreuna cu o pastila de somn si un note 7 in priza exista posibilitatea sa beneficiezi si de o excursie pe lumea cealaltă bilet doar dus

  3. Terminalul nu a fost livrat de Samsung, ci a fost cumparat de pe situl jd.com, iar de pe cutie se vede ca lipseste acel S, cu care sunt inscriptionate noile terminale Note 7. Conform informatiilor publicate de Bloomberg

  4. problema mai mult ca sigur apare de la quick charge care baga pana in 9V in baterie in loc de standardul 5V! poate sa urle Samsung cat vreau, eu unul nu cred ca bateriile din ziua de azi sunt optimizate pentru un asa supravoltaj.