Prima Pagina iPhone 7 Plus iPhone 7 Plus – incalzire excesiva in folosirea functiei Portret

iPhone 7 Plus – incalzire excesiva in folosirea functiei Portret

iPhone 7 Plus se incalzeste excesiv daca folosesti intens functia Portret disponibila pentru camera incepand din iOS 10.1.

Asa cum banuiam, iPhone 7 Plus isi foloseste hardware-ul la capacitate maxima atunci cand incercam sa facem poze folosind functia Portret disponibila exclusiv pentru el. Facand astazi o serie de poze cu acest model, am sesizat ca iPhone 7 Plus se incalzeste foarte mult, la fel de mult ca atunci cand te joci sau cand navighezi mult timp pe internet 4G.

Cei de la Apple au spus clar ca aceasta functie necesita multa putere de procesare si cred ca atunci procesorul quad-core functioneaza la capacitatea sa maxima pentru a afisa in timp real efectul bokeh pentru poze. La iPhone 6S Plus nu se intampla acelasi lucru cand inregistrezi simple poze, dar nici iPhone 7 Plus nu se incalzeste puternic daca inregistrezi multe poze, chiar si HDR.

In cazul inregistrarii de clipuri video 4K lungi iPhone 7 Plus se incalzeste serios, insa in cazul pozelor n-ar fi trebuit sa fie aceeasi situatie, dar cu functia portret lucrurile s-au schimbat. Chiar daca functia este disponibila acum in versiune beta, in viitor ea nu va functiona diferit din punct de vedere al necesitatilor privind puterea de procesare.

iPhone 7 Plus se incalzeste excesiv in timpul folosirii functiei Portret

Incalzirea serioasa a iPhone 7 Plus in timpul folosirii functiei Portret are drept efect si un consum serios de energie a bateriei din moment ce procesorul functioneaza la capacitate maxima. In aceasta idee, nu ar trebui sa va mirati daca dupa inregistrarea multor poze cu functia Portret veti sesiza si ca energia disponibila in baterie este mai putina decat v-ati fi imaginat.

Cei de la Apple nu au oferit detalii de acest gen inainte de a lansa functia Portret pe iPhone 7 Plus si era normal sa nu o faca pentru ca nici nu au de ce. Functiile care necesita multa putere de procesare genereaza caldura mare pentru terminale si consum mare de energie, asa ca era de asteptat ca acest lucru sa se intample.

Concluzionand, cand veti folosi intens functia Portret, sa nu va speriati daca iPhone 7 Plus se incalzeste excesiv si nici daca ramaneti fara multa energie din baterie.

iphone 7 plus incalzire excesiva camera

 • Uka

  Iphone 6s / tsmc , ios 9 , nu se incalzeste folosit pe 4g si nici pe filmare 4k, slow mo etc. Inca un pas inapoi pt ip7 sau pt ios10?

 • maximus

  Eu cand deschid camera dureaza ceva timp pana apare imaginea la poza, gen se blocheaza. Si pe poza normala nu pe portret

 • Srb Srb

  poftim?

 • E o problema generala.

 • rundown

  Hai sa ne intoarcem toti la iphone 5s sau SE. Alea macar nu se incalzesc foarte tare :))

 • Mircea Radulescu

  5s se incalzeste si el de se ingalbeneste ecranul.

 • amfetamin

  Acus vedem stiri de genul “un utilizator de 7 plus a suferit arsuri de gradul I a- I b in palma(sau i s-a topit husa) datorita folosirii indelungate a functiei portret al telefonului” :-))

 • Ionut

  nu pune zaone din astea…. 😀

 • Si cand spui asta te bazezi pe … articolele din trecut in care prezentam oameni electrocutati si ucisi de incarcatoare contrafacute pentru iPhone, sau oameni arsi de iPhone-uri ale caror baterii au explodat ?

 • Ionut

  da si mie 2 link-uri ca desi sunt abonat de ceva ani la idevice, nu mi-a venit nici o stire din asta 😀

 • Foloseste functia de cautare. Au fost cu iPhone 4, iPhone 4S si iPhone 5, daca nu ma insel.