Germania impiedica Facebook sa preia datele WhatsApp

La inceputul acestui an compania WhatsApp a anuntat ca urmeaza sa partajeze date privind utilizatorii sai cu Facebook, compania mama, incalcandu-si o regula veche de ani de zile. Cei de la WhatsApp au afirmat intotdeauna ca datele utilizatorilor sai sunt in siguranta si ca nu vor fi partajate cu entitati terte, insa Facebook le va folosi in scopul de a afisa mai eficient reclame pentru utilizatori.

Aceasta practica a suparat foarte multi utilizatori ai platformei WhatsApp, insa asta a contat mai putin pentru Facebook, cei din Silicon Valley neavand prea mult interes pentru ceea ce a promis WhatsApp. Pentru ca Facebook nu pune pret pe intimitatea oamenilor, Germania a decis sa ia singura atitudine in fata politicilor companiei americane.

Mai exact, Germania a hotarat ca Facebook nu are voie sa preia datele utilizatorilor germani din WhatsApp pentru a le folosi in imbunatatirea propriului sistem de advertising. Autoritatile din Germania au facut mai mult decat atat, obligand compania sa stearga toate datele preluate din WhatsApp pentru 35 de milioane de utilizatori din Germania.

Germania ii interzice Facebook sa preia datele utilizatorilor din WhatsApp

Germania este prima tara care care se opune dorintelor Facebook de a prelua datele utilizatorilor WhatsApp pentru a le folosi in scopul imbunatatirii sistemului de advertising. In baza acestei decizii luate de catre Germania, alte tari ar putea actiona intr-un mod similar, insa ramane de vazut cine va avea curajul de a o face.

“The city of Hamburg’s data protection commissioner ordered Facebook on Tuesday to stop collecting and storing data on WhatsApp users in Germany, the first time a privacy watchdog has waded into the debate. The regulator, which has authority over Facebook’s activities across Germany, also called on the social network to delete all information already forwarded from WhatsApp on roughly 35 million German users.”

Germania a avut intotdeauna puterea de a se opune marilor companii americane care incercau sa preia datele utilizatorilor germani, iar acum avem o noua dovada a faptului ca statul incearca sa tina aceste informatii departe de americani.

facebook whatsapp germania