iPhone 8 – asa va fi implementat cititorul de amprente in ecran

iPhone 8 va avea un cititor de amprente ultrasonic implementat in ecranul sau pentru a permite eliminarea butonului Home.

O varietate de zvonuri aparute pana acum sugereaza faptul ca iPhone 8 va avea un cititor de amprente implementat sub ecran, in locul pozitiei actuale din panoul frontal. Compania Apple nu a confirmat sau infirmat aceste zvonuri, insa cei de la Xiaomi au lansat un smartphone care ofera o asemenea tehnologie pentru prorpii clienti.

Vorbim despre Xiaomi MI5S, un smartphone care are un cititor de amprente ultrasonic, el nefiind implementat chiar sub ecran, dar este mult mai exact decat actualele cititoare de amprente. In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza acest cititor de amprente, iar o tehnologie similara ar trebui sa fie folosita inclusiv in iPhone 8 de catre Apple.

Desi Xiaomi MI5S are un cititor de amprente amplasat sub ecran, in panoul frontal, compania a facut totusi o zona speciala in panoul frontal pentru a plasa degetul in vederea scanarii amprentei. Acea zona a fost creata special pentru ca utilizatorii sa stie unde sa-si puna degetul pentru scanarea amprentei, insa sub acea portiune nu exista un cititor, totul fiind facut cu o tehnologie pentru unde ultrasonice.

Asa va scana iPhone 8 amprentele prin unde ultrasonice

Spre deosebire de ceea ce ar intentiona sa faca Apple, Xiaomi a implementat cititorul de amprente sub panoul frontal al smartphone-ului, dar nu sub ecran. Apple intentioneaza sa implementeze scannerul ultrasonic sub ecranul iPhone 7, deci ecranul ar putea acoperi intregul panou frontal al terminalelor noastre.

Compania Apple doreste sa aiba terminale iPhone al caror panou frontal este dominat in totalitate de catre ecran, fara butoane fizice, senzori sau camere. Folosirea acestei tehnologii pentru unde ultrasonice este un prim pas spre a-si indeplini obiectivul, iar cei de la Xiaomi ne arata pentru prima oara cum ar urma sa functioneze totul.

iPhone 8 ar trebui sa fie lansata in cursul anului 2018 si separat de un cititor de amprente ultrasonic montat sub ecran, el ar urma sa vina inclusiv cu un ecran OLED curbat spre exterior, pregul Galaxy Edge, incarcare wireless si multe altele.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=208&v=26Anr43MbJg