Speriati de Galaxy Note 7, clientii Samsung fug spre iPhone

Clientii Samsung din China sunt hotarati sa evite smartphone-urile companiei, preferand sa ia in calcul achizitii de terminale iPhone, Huawei, sau Xiaomi.

Imaginea Samsung a fost serios afectata de catre problemele cu bateriile defecte pe care le-a folosit in Galaxy Note 7, iar acest lucru incepe sa devina vizibil. Desi Samsung a spus ca in SUA 90% dintre clientii cu terminale cu probleme au ales un inlocuitor, 10% alegand sa ceara banii inapoi, un studiu recent a dezvaluit ca lucrurile sunt cu mult diferite.

Situatia din SUA nu este singulara, in China clientii Samsung parand sa fie la fel de speriati de Galaxy Note 7, jumatate dintre ei gandindu-se sa renunte la produsele coreenilo. Un studiu desfasurat in China pe 12.000 de persoane dezvaluie faptul ca 51.9% dintre ele nu vor mai cumpara produse Samsung in viitorul apropiat, procentul fiind enorm.

Cauza din cauza careia urmatoarea achizitie nu va avea la baza un terminal Samsung are desigur in centru Galaxy Note 7 si bateriile care explodau in timpul incarcarii sau folosiri. Separat de acesti 51.9% dintre clienti, 18.5% au afirmat ca iau in calcul sa cumpere un smartphone de la un alt producator, 29.6% dintre ei ramanand fideli companiei.

Speriati de Galaxy Note 7, clientii Samsung fug spre iPhone

Dintre cei 51.9% care sustin ca vor renunta la brand-ul Samsung, 37% intentioneaza sa se indrepte spre iPhone, 26% spre Huawei, iar restul spre alte branduri chinezesti. Avand in vedere numarul mare de persoane pe care a fost realizat studiul, putem spune ca Samsung are o problema de imagine foarte mare in China, desi acolo n-au avut loc incidente serioase.

Separat de cel de ieri in care un barbat sustine ca un Galaxy Note 7 cu baterie nou a luat foc si i-a ars degetele, plus un MacBook, incidente legate de baterie n-au prea fost in China. In ciuda acestui lucru, problemele din alte tari par sa-fi fi motivat pe chinezi sa se uite serios la ati producatori de smartphone-uri in viitor, Apple avand intaietate in fata altora.

Samsung avea probleme mari in a-si creste vanzarile in China din cauza competitiei locale, iar aceste probleme cu Galaxy Note 7 au franat serios intentiile sale de crestere. Este greu de spus cat va dura pana cand lumea va avea din nou incredere in Samsung, insa este greu sa iei decizia constienta de a cumpara un smartphone de la un producator care vinde telefoane ce iau foc, sau frigidere care au aceleasi probleme.

galaxy note 7 clienti fug iphone

47 COMENTARII

  1. Aseara venise cineva la mine cu un samsung note 5 cred…si l-am rugat sa stea la minim 2 m distanta…incepuse sa rada dar cand i-am aratat toate stirile…a zis ca o sa treaca si el pe un htc sau sony

  2. candva erau ok..cand eram mic am avut un sony care m-a tinut 10 ani pana cand l-am dat. Eu vreau TV APPLE 😀 Cred ca trec tot pe LG cum il am pe cel din living dar din pacate nu au si ceva mai mici cu aceleasi tehnologii

  3. Esti un obsedat. Fa-ti o cabana Apple si muta-te in munti ca sa poti sa stai departe de cei care au Samsung. Nu pot sa inteleg specia asta de oameni din care faci si tu parte. Macar Samsung a avut curaj sa recunoasca problema si sa recheme zeci de mii de telefoane inapoi. Si asta se aplica doar la Note 7, restul neavand probleme. Folosesc un S6 de mai bine de un an si nu am nicio problema cu el. Dar n-ai ce sa-i explici unui fanatic Apple. Si spre informarea ta, am si un iPhone si recunosc ca ambele is bune, fiecare exceland in diferite situatii.

  4. :))) era si culmea sa nu recheme zeci de mii de telefoane care dadea foc la diverse : camere de hotel, masini, case, avioane dar si provocau sechele pe viata unor oameni:)) chiar isi semnau falimentul daca nu in urma rusinii, sigur in urma proceselor si a despagubirilor.

  5. În China NOTE 7 se comercializează pentru că nu au baterii Samsung , si comunicatul în legătură cu pericolul de explozie al bateriilor nu se adresa lor
    Una peste alta nu numai Samsung are probleme în China ci și Apple unde suferă de concurenta locală , si vânzările au luat o serios în jos …..în China ios a pierdut foarte multă cota de piață în favoarea android

  6. In primul rand este pe care le mai am…
    In al doilea rand dacă ți asa mult la viața ta a venit timpul sa iti schimbi și shitPhone-ul fiindcă 3/4 din componentele lui sunt made by Samsung.

  7. Cred ca Samsung mai are onoarea de a fabrica memoria ram si pe cea rom, care nu formează decat un procent minuscul.
    PS: forma verbului “a ține” pe care trebuia sa o folosești tu este “ții” ;).

  8. Nu mai stiu bine dar parca Apple a mai trecut o data de la glorie la extaz. Parca a cumpărat Microsoft masiv acțiuni Apple ca sa nu se declare falimentul. Și atunci erau o groaza de fanatici in timp ce Bill si Steve erau prieteni. Prosti mai sunt unii.

  9. Eu am doar unul in living dar am intrerupt abonamentul TV de la RCS 1 an de zile. De 1 saptamana l-am reluat dar tot nu ma uit.

  10. Mama dar ce va atacati ! Si mie imi venea sa-l corectez pe srb dar nu am facut-o pentru ca imi scapă si mie multe si nu fac pe desteptul.

  11. In mod normal as fi considerat ca este o omisiune de tastare, insa colegul a început, corectând (si bine a facut) o greșeala gramaticală, or era prea la fileu mingea ca sa n-o împing putin.
    “Ne” mai radem si noi putin cand comentam, dar punem un winky face ca sa se înțeleagă ca o facem fără rea intenție :).