Apple discuta cu cei mai cunoscuti hackeri ai iOS is OS X

Apple a invitat cei mai cunoscuti hackeri iOS si OS X, inclusiv un roman, la sediul sau pentru a discuta despre cumpararea vulnerabilitatilor sistemelor de operare.

Astazi compania Apple organizeaza ceea ce si-a dorit sa fie o intalnire secreta cu unii dintre cei mai cunoscuti hackeri care au descoperit vulnerabilitati in iOS si OS X. Acestia au fost invitati in Cupertino pentru a discuta cu oameni din echipele care dezvolta aceste sisteme de operare, cei din Cupertino urmand a incerca sa-i convinga sa participe la noul sau program de rascumparare a vulnerabilitatilor.

Anuntat acum cateva luni, acest program le va oferi hackerilor pana in 200.000 de dolari pentru diverse tipuri de vulnerabilitati descoperite in sistemele de operare iOS si OS X. Programul ar urma sa fie initiat in zilele urmatoare, iar cei de la Apple aleg singuri persoanele care urmeaza sa beneficieze de pe urma smelor de bani oferite in cadrul sau.

Prin aceasta limitare, compania Apple cauta sa promoveze programul ca fiind unul exclusivist din care hackerii pot fi mandri ca vor face parte. In aceeasi masura, Apple cauta sa gaseasca vulnerabilitati foarte importante si oameni suficient de seriosi pentru a nu-i trimite vulnerabilitati care nu au un impact major asupra sistemului sau de operare.

Cei mai cunoscuti hackeri iOS si OS X se intalnesc in sediul Apple din Cupertino

Pana acum se stie ca printre hackerii invitati se numara Luca Todesco, italianul de 19 ani care a facut deja iPhone 7 jailbreak, Nicholas Allegra, cunoscut cu nickname-ul comex, Patrick Wardle, Francisco Alonso, Stefan Esser care a lansat solutii de jailbreak in trecut, Braden Thomas, Pedro Vilaca and Jonathan Zdziarski, romanul Alex Ionescu, Steven De Franco cunoscut ca iH8sn0w, dar si Hao Xu, unul dintre membrii Pangu Team.

Apple i-a ales pe participanti dintr-o lista de cercetatori in securitate informatica de la care a primit informati privind vulnerabilitati existente in iOS sau OS X. Puteti observa ca vorbim inclusiv despre hackeri care au lansat solutii de jailbreak pana acum, cei de la Pangu fiind ultimii care ne-au oferit un asemenea software petnru iOS.

Prin aceasta intalnire compania Apple incearca sa-i convinga pe cercetatorii in securitate informatica si pe hackeri sa nu-si mai vanda vulnerabiltiatile la alte companii, sau sa nu le mai faca publice. Desigur ca sumele pe care le ofera Apple trebuie sa si creasca pentru a-i convinge, asa ca ramane de vazut care va fi rezultatul acestei intalniri.

Pana acum, se pare ca exista sanse ca solutiile de jailbreak sa dispara daca Apple va avea sume de bani serioase pregatite pentru hackeri.

Apple securitate ios os x