iPhone 7 autonomia bateriei este mica fata de Android

iPhone 7 are autonomia bateriei mai mica decat cea a principalilor competitori din lumea Android, infirmand promisiunile Apple de acum 2 saptamani.

Autonomia bateriei iPhone 7 este comparata astazi cu cea a catorva smartphone-uri competitoare de top, mai exact vorbim despre HTC 10, LG G5 si Samsung Galaxy S7. In imaginea de mai jos puteti vedea rezultatul unui test facut de catre o publicatie britanica, iPhone 7 iesind cu mult in spatele competitorilor direct intr-unul dintre teste.

Mai exact, in testul privind efectuarea de apeluri telefonice folosind o retea 3G, iPhone 7 a avut o autonomie injumatatita fata de oricare dintre terminalele concurente. HTC 10 a castigat cu o autonomie de 1859 de minute, sau 30 de ore, LG G5 obtinand 1579 de minute, sau 25 de ore, Samsung Galaxy S7 fiind cu doar putin in urma sa.

Testul este relevant avand in vedere ca in Romania nu avem acoperire 4G in chiar toate zonele, insa daca locuiti intr-un oras, atunci exista sanse mari sa aveti acoperire 4G. In aceasta situatie, de la cele 11 ore de vorbit la telefon prin 3G puteti ajunge pana la 14 ore, dar asta desigur daca aveti si semnal bun in zona in care locuiti.

iPhone 7 are autonomia bateriei mai mica decat smartphone-urile Android concurente

Trecand acum la navigare pe internet printr-o conexiune 3G, lucru pe care nu l-am mai facut de foarte mult timp, situatia este mult mai echilibrata decat in testul anterior. Mai exact, aici HTC 10 castiga cu 13 ore de autonomie, o realizare remarcabila avand in vedere tipul de conexiune de internet folosita pentru a naviga pe internet.

In urma sa, la 2 ore distanta, vine Samsung Galaxy S7, LG G5 reusind sa obtina o autonomie de 10 ore si 40 de minute, iPhone 7 avand 10 ore si 15 minute. Diferentele sunt mai mici, insa iPhone 7 ramane in continuare pe ultima pozitie, lucru care nu schimba cu nimic situatia anilor anteriori, in ciuda promisiunilor Apple privind cresterea autonomiei bateriei.

Pe iPhone 7 Plus rezultatele vor fi mult mai bune, autonomia bateriei acelui terminal fiind net superioara, indiferent de tipurile de teste facute pentru smartphone. Deocamdata nu avem un test si pentru iPhone 7 Plus, insa desi cred ca el va intrece smartphone-urile in navigarea pe internet prin 3G, e putin probabil sa o faca si pentru apelurile telefonice facute prin 3G.

autonomie baterie iphone 7