iPhone 7 este compatibil cu smartwatch Android Wear ?

iPhone 7 nu se poate conecta la vreun smartwatch Android Wear din cauza unor probleme de compatibilitate intre cel doua tipuri de produse.

Desi multi posesori de smartwatch-uri Android Wear se asteptau ca terminalele iPhone 7 sa functioneze cu ele, din pacate acest lucru nu se intampla. Conform multor persoane care au incercat sa foloseasca iPhone 7 cu un smartwatch Android Wear, se pare ca exista multe probleme de compatibilitate intre noul smartphone si smartwatch-urile cu acel sistem de operare.

Desi Android Wear are suport iOS inca din 2015, iPhone 7 nu se poate interconecta cu o gama foarte variata de smartwatch-uri Android Wear. Printre acestea se numara si : Moto 360 (2015), Tag Heuer Connected, Asus Zenwatch, Fossil Q, Michael Kors Access si altele.

Moto 360 este unul dintre cele mai populare smartwatch-uri Android Wear si nu poate fi conectat la iPhone 7 sau iPhone 7 Plus cel putin deocamdata. Nu se stie ce fel de modificari a facut Apple pentru terminale si iOs 10, insa pe vechile terminale iPhone cu iOS 10 nu exista probleme de acest gen, ele fiind limitate doar la noile produse.

iPhone 7 nu se poate conecta la vreun smartwatch Android Wear

iPhone 7 recunoaste existenta unui smartwatch Android Wear in preajma sa, ele fiind afisate in aplicatia dedicata acestui sistem de operare, dar imperecherea este imposibila. In momentul in care utilizatorului i se cere sa introduca in aplicatia din iOS un cod afisat pe telefon, intregul proces de imperechere se blocheaza fara a mai functiona.

Cei de la Google au actualizat deja aplicatia pentru Android Wear de 2 ori intr-o saptamana, insa iPhone 7 refuza in continuare sa se conecteze la smartwatch-uri. Apple a rezolvat in iOS 10.0.2 o problema privind compatibilitatea cu acest sistem de operare, insa lucrurile nu s-au imbunatatit in ceea ce priveste posibilitatile de intercoenctare.

Problema si mai mare este ca instalarea de actualizari software pe smartwatch-urile Android Wear, pentru a rezolva problema privind compatibilitatea cu iPhone 7, poate fi facuta doar din aplicatia pentru iOS sau Android, dar fara a te putea conecta la un iDevice nu poti face actualizarea, deci ramane de vazut ce vor face cei de la Apple si Google.

Avand in vedere ca Apple Watch 2 tocmai a fost lansat, am putea trage usor concluzia ca aceste probleme n-au aparut din senin.

iphone 7 probleme android wear