iOS 10 – 1.5 milioane de dolari pentru jailbreak

Zerodium ofera 1.5 milioane de dolari pentru exploit-uri iOS 10 care sa ii permita sa faca jailbreak si sa vanda software-ul catre clienti.

iOS 10 este extrem de important in aceasta toamna pentru firmele care cumpara exploit-uri in vederea crearii de software care sa acceseze datele produselor care ruleaza acest sistem de operare. In acesta idee, compania Zerodium oferta 1.5 milioane de dolari pentru un exploit zero-day care sa ii permita sa obtina acces de administrator la iOS 10.

Daca anul trecut Zerodium oferea 1.000.000 de dolari pentru un asemenea exploit, iata ca acum suma a ajuns la 1.5 milioane de dolari din cauza cererii foarte mari. Suma este si de peste 7 ori mai mare decat cea oferita de catre compania Apple pentru acelasi tip de exploit-uri, deci hackerii nu prea au motive sa-si dezvaluie vulnerabilitatile celor din Cupertino.

Conform companiei Zerodium, iOS 10 si Android 7 sunt mai greu de spart decat versiunile anterioare ale sistemului de operare, fiind nevoie de mai multe exploit-uri pentru ele. In aceasta idee, compania cauta vulnerabilitati foarte bune de care sa se foloseasca pe termen lung pentru a exploata nu doar iOS 10, ci si Android 7.

iOS 10 – 1.5 milioane de dolari pentru un jailbreak

Cei de la Zerodium cumpara exploit-uri pentru diverse sisteme de operare, creeaza programe care sa le sparga, iar mai apoi vand acest software catre diverse agentii guvernamentale. O multitudine de state sunt clienti ai celor de la Zerodium, iar pentru iOS 10 vor gasi cu siguranta state interesate sa plateasca sume mari de bani pe asemenea exploit-uri.

“Preturile sunt influentate de dificultatea de a folosi maim ulte exploit-uri si stim ca iOS 10 si Android 7 sunt mult mai greu de spart decat versiunile anterioare. Asta inseamna ca exploit-urile pentru iOS 10 sunt cu de pana la 7.6 ori mai greu de descoperit decat cele pentru Android, iar cererea pentru exploit-urile iOS este de 7.5 ori mai mare.”

Desi pentru iOS 10 Zerodium plateste 1.5 milioane de dolari pentru exploit-uri, pentru Android ofera doar 200.000 de dolari hackerilor interesati. Diferenta este data de faptul ca Android este mai usor de spart deoarece are mai putine restrictii impuse pentru utilizatori, iar asta afecteaza cererea pe care compania o inregistreaza pentru el.

Acestea fiind spuse, iata ca hackerii se vor imbogati si anul acesta vanzand exploit-uri, insa numai daca au ceva bun pentru iOS 10.

iOS 10 jailbreak suma