iPhone 7 – probleme cu conectarea Bluetooth la masini

iPhone 7 are probleme cu conectarea prin Bluetooth la masini, cele BMW sunt in principal afectate, dar nu sunt singurele cu probleme.

iPhone 7 are probleme cu Bluetooth-ul, iar separat de imposibilitatea de a-l conecta la Android Wear smartwatch, se pare ca nici masinile nu sunt pe placul terminalului. Foarte multi posesori ai iPhone 7 si iPhone 7 Plus au inceput sa se planga pe forumuri ca terminalele lor nu se pot conecta prin Bluetooth la masinile pe care le detin.

Problema pare sa afecteze in principal masinile BMW, indiferent de modelul despre care vorbim, insa si conectarea prin Bluetooth la alte tipuri de masini este problematica, desi BMW este afectat cel mai tare. Cei de la BMW au recunoscut problema si afirma ca terminalul nu este unul dintre cele certificate sa functioneze cu masinile lor, deocamdata.

Problemele cu conectarea iPhone 7 prin Bluetooth la masini, indiferent de model, variaza de la imposibilitatea de a face conectarea si pana la intreruperea sunetului, deconectari frecvente de la sistemele de infotainment, imposibilitatea de a asculta muzica prin Bluetooth complet sau pentru mai mult de 5 – 10 secunde, blocarea sistemului ConnectedDrive si multe altele.

iPhone 7 – probleme la conectarea prin Bluetooth la masini, BMW sufera cel mai mult

Problema se manifesta in principal pentru ascultarea de muzica in masina prin Bluetooth folosind iPhone 7 si iPhone 7 Plus, functia de telefonie nefiind afectata deocamdata. Indiferent de versiunea iOS 10 instalata pe terminale, utilizatorii au exact aceleasi probleme, deci nu exista deocamdata o metoda de a rezolva problema, dar macar functia de telefonie nu este afectata.

Iata ce a avut de spus BMW despre problema iPhone 7 cu conectarea prin Bluetooth la masinile lor : “Suntem constient de problemele la care faceti referire si colaboram cu Apple pentru a face iPhone 7 compatibil cu masinile noastre. In acest moment, iPhone 7 nu este un terminal aprobat pentru masinile noastre pana cand finalizam perioada de testare. Nu avem acum o estimare pentru finalizarea testelor pentru iPhone 7.”

Practic, cei de la BMW nu au o solutie pentru problemele Bluetooth ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar nu era altceva de asteptat de la producator. Cei de la Apple au reactionat diferit, in schimb, si au afirmat ca lucreaza la o solutie pentru problemele clientilor, ea urmand a fi oferita intr-o actualizare ulterioara, cel mai probabil iOS 10.0.3.

Pana atunci, folositi doar functia de telefonie a iPhone 7 cu masinile voastre.

iphone 7 probleme bluetooth masini bmw

23 COMENTARII

  1. Hmmm – rezolvarea nu e usoara . Softul in BMW nu se actualizeaza cu patch-uri . Poate ca Apple at trebui sa-si faca terminalul mai compatibil cu sistemele de infotainment ale masinilor . Daca iPhoanele precedente au functionat , inseamana ca Apple a schimbat ceva – in rau .

  2. Numai pt modele dupa 2010 si cu anumite optiuni instalate pe masina . Raman totusi pe dinafara o multime de masini cu Bluetooth pt telefon sau pt telefon+ad2p .

  3. Am tot incercat sa redau muzica din telefon pe un VW 2012 cu RNS 315 însă nu merge, pe difuzoarele mașinii de aud doar convorbirile telefonice si vocea navigației, atat ?

  4. Toate telefoanele fac asta cu condiția ca sistemul audio din mașină sa aiba profil A2DP (Advanced Audio Distribution Profile). Sunt sisteme audio cu bluetooth care iti pot prelua apelurile, dar care nu îți stream-eaza muzica pentru ca nu au A2DP

  5. Nici pe carkit Parrot nu se comporta bine. Se conectează doar când vrea mușchiul lui. De cele mai multe ori sta deconectat. Vede device-ul, dar nu se conectează. Trebuie sa ștergi din setări conexiunea și sa o faci iar, ori de câte ori nu se mai conectează. Am încercat sa forțez impierecherea dar fără rezultat. 🙁

  6. Vad ca unele rns 315 stream-eaza muzica, dar se si vand module de activare a2dp. Sfatul meu este sa suni la vw sa le dai seria de șasiu si îți vom spune exact cum a ieșit masina din fabrica si ce are pe ea