iOS 10 – aplicatii cu widget in LockScreen

Apple a creat o sectiune speciala cu aplicatii pentru iOS 10 care contin widget-uri cu informatii ce pot fi accesate din Lockscreen.

Optiunea de a afisa widget-uri in LockScreen a fost implementata de catre compania Apple incepand cu iOS 10 pentru toate aplicatiile disponibile in AppStore. Orice fel de dezvoltator de aplicatii pentru platforma iOS poate crea un widget care sa afiseze in LockScreen-ul iOS 10 widget-uri cu informatii sau scurtaturi spre aplicatia sa.

Cei de la Apple au pus foarte mare accent pe aceasta functionalitate in momentul prezentarii iOS 10, iar dezvoltatorii de aplicatii au avut grija sa fie atenti la doleantele Apple. In aceasta idee, lansarea iOS 10 a venit cu o multitudine de aplicatii de acest gen publicate in AppStore, compania Apple facand si o selectie pentru cele mai bune dintre ele.

Mai exact, vorbim despre cateva zeci de aplicatii pentru iOS 10 grupate intr-o sectiune numita Do More on your Lockscreen, ele avand widget-uri implementate de catre dezvoltatori. Vorbim despre doar o parte dintre aplicatiile pentru LockScreen care au widget-uri disponibile, numarul lor din AppStore fiind cu mult, mult mai mare decat atat.

Dupa instalare, aceste aplicatii vor functiona precum unele normale, o parte dintre ele fiind probabil deja in terminalele voastre, insa voi veti putea activa widget-urile. Pentru a face acest lucru, faceti o glisare din stanga spre dreapta in LockScreen si veti afisa meniul respectiv, iar acolo apasati optiunea Edit, Editati, pentru a adauga widget-urile noi.

Sectiunea Do More on your Lockscreen poate fi accesata urmand acest link.

ios 10 aplicatii widget