Apple testeaza procesoare ARM pentru Mac

Compania Apple testeaza in mod activ procesoare ARM pentru Mac, conform unor dovezi descoperite in cea mai recenta versiune a sistemului de operare macOS Sierra. In imaginea de mai jos puteti vedea ceea ce a fost descoperit in kernelul macOS Sierra 10.12, suportul pentru procesoarele ARM fiind foarte clar marcat de catre compania Apple.

Mai exact, cei de la Apple testeaza un nou chip numit ARM HURRICANE, acesta fiind cel mai probabil un model special creat pentru a fi utilizat in Mac de catre americani. Apple foloseste diverse denumiri pentru chip-urile sale, A7 numindu-se Cyclone, A8 Typhoon, A9 Twister, iar pentru A10 stiti ca exista denumirea Fusion, anuntata la inceputul lunii.

Apple testeaza procesoare ARM pentru Mac

In acesta idee, ARM HURRICANE ar putea fi primul chip creat de catre Apple pentru a fi utilizat in Mac in locul procesoarelor Intel, schimbarea fiind una enorma pentru americani. Apple si-a gandit inclusiv platforma pentru a facilita o tranzitie usoara de la arhitectura x86 la cea ARM, astfel ca schimbarea nu ar fi atat de complicata de realizat in viitor.

Daca Apple va folosi procesoare ARM in Mac, atunci MacBook 12 inch ar putea fi primul model cu aceasta arhitectura, el urmand a avea performante reduse, dar si un consum redus de energie. Apple nu poate inlocui procesoarele Intel pana cand nu are performante la fel de bune de la procesoarele ARM, asa ca ar putea trece ceva timp pana cand vom vedea tranzitia.

macbook procesor arm

De ani de zile se zvoneste ca Apple va renunta la procesoarele Intel pentru Mac in favoarea celor ARM, iar acum avem si prima dovada a faptului ca acest lucru se va infaptui.