Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 Plus si neajunsurile functiei Portret

iPhone 7 Plus si neajunsurile functiei Portret

Functia Portret a iPhone 7 Plus este departe de a fi perfecta, software-ul avand in continuare unele probleme ce necesita rezolvare.

Functia Portret a iPhone 7 Plus, indisponibila in iPhone 7, este una dintre noutatile care imi plac cel mai mult la noul smartphone lansat de catre compania Apple. Cu ajutorul sau putem aplica un efect de tip bokeh pentru poze, disponibil pana acum in principal pe aparatele DSLR, fundalul avand un blur aplicat, in timp ce subiectul este adus in prim-plan.

Functia Portret a iPhone 7 Plus este disponibila in versiune beta deocamdata, dar a incantat foarte multa lume si va continua sa faca acest lucru in viitor. Cei de la Apple au anuntat foarte clar ca ea este deocamdata testa si ca invata singura din fiecare poza facuta de catre noi, sistemul avand la baza o inteligenta artificiala creata de catre cei de la Apple.

Faptul ca functia Portret a iPhone 7 Plus este deocamdata in beta este foarte clar vizibil in unele dintr epozele facute de catre utilizatori si publicate pe internet. Daca va veti uita cu atentie la unele poze, veti observa ca efectul de blur nu este aplicat uniform pe oameni, sau pe diverse alte obiecte, uneori acesta lasand cativa milimetri distanta de persoana, sau acoperind anumite parti ale corpului.

iPhone 7 Plus si neajunsurile functiei Portret

In alte situatii, functia Portret nu aplica blur pe elemente care nu ar trebui sa fie in prim-plan, iar asa utilizatorul ajunge sa aiba jumatate de poza cu blur si jumatate fara blur. Totul tine de modul in care sistemul invata din fiecare poza facuta, el evoluand in timp spre ceva aproape perfect, asa cum isi doreste Apple sa fie software-ul sau.

Functia Portret a iPhone 7 Plus este un pas in directia corecta pentru a le oferi posesorilor de smartphone mai multe functii disponibile pana recent doar in DSLR-uri, dar mai este mult de lucru. Cei de la Apple incearca in mod constant sa ne ofere functii cat mai grozave, insa uneori este nevoie de ceva mai mult timp pentru ca software-ul sa fie dezvoltat.

Cred ca functia Portret va fi si mai buna in urmatoarele luni, pe masura ce Apple o va perfectiona, dar chiar si asa, cu iPhone 7 Plus puteti face poze grozave folosindu-va  de ea.

iPhone 7 Plus probleme Portret

 • Bogdan S.

  Zaone, ce ios folosești, eu nu am funcția despre care vorbești tu

 • cristi

  Mi se pare dubioasa tare chestia cu “învață cu fiecare poza făcută”
  Tehnic vorbind e atât de greu de aplicat efectul asta încât e nevoie de o inteligenta artificiala care sa studieze pozele făcute astfel încât sa învețe ce și cum sa blureze?
  Ca sa învețe are cumva nevoie sa stocheze pozele ?
  Mmm…toată treaba e cusuta cu ață albă 🙂

 • Flaviana

  Prostule taci din gura.

 • Mihai

  Cred că funcție este exclusivă pe iphone 7 plus.

 • Adi

  O sa devina disponibila pentru toata lumea incepand cu IOS 10.1. In actuala versiune 10.0.2 inca nu este activa.

 • burn

  Htc m8 utiliza funcția asta acum ceva timp

 • terrymada

  Articolul incepe asa: “Functia portret a iphone 7 plus, indisponibila pt iphone 7…”