iOS 10 este instalat pe 54% din iDevice-uri

iOS 10 a reusit sa convinga peste jumatate dintre posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch sa il instaleze in cele aproape trei saptamani de disponibilitate publica. Vorbim despre o rata de adoptie foarte apropiata de cea a iOS 9, anul trecut acest sistem de operare ajungand la 50% la doua saptamani dupa ce a fost lansat oficial de catre compania Apple pentru noi.

In imaginea de mai jos puteti vedea ce rata de adoptie are iOS 10 in momentul de fata, 54% dintre terminale rulandu-l fata de rata de adoptie de doar 40% pentru iOS 9. Dupa cum era de asteptat, iOS 10 intrece iOS 9 fara probleme in eea ce priveste rata de adoptie, iar pana la sfarsitul lunii viitoare ar putea trece si de 60% in lumea intreaga.

Daca anul trecut cei de la Apple s-au laudat cu rata de adoptie a iOS 9, ea fiind foarte mare, anul acesta nu au prea avut cu ce sa se laude in ceea ce priveste iOS 10. Lumea nu a fost la fel de dornica sa instaleze iOS 10 anul acesta, iar la mijloc este cel mai probabil problema care a generat blocarea unor iPhone, iPad sau iPod Touch chiar dupa instalare.

Lansarea iOS 10 a venit cu o foarte mare problema chiar in timpul instalarii, iar cei de la Apple vor avea de acum mult de munca pentru a convinge lumea sa-i instaleze actualizarile. Rata de adoptie a iOS 10 va continua sa creasca in urmatoarele luni, dar ramane de vazut daca ea o va depasi pe cea a iOS 9, sau va avea soarta iOS 8.

ios 10 54 procente

23 COMENTARII

  1. Eu am iOS 9 pe iPhone 5. Deoarece am avut beta si sunt unele schimbari care nu imi plac. Cum ar fi noul lock-sound sau press home to unlock.

  2. Acum am făcut restore la 9.3.5 pe IP6, softul de management al bateriei pe iOS 10 e varza, cel puțin pe IP6. L- am lăsat la încărcat toată noaptea si după 9min de safari a scăzut bateria la 88%.dupa restore e super ok!

  3. Eu am 10.0.2, pe iPhone 6 si iPad Pro; pe iPad merge fara probleme, in schimb pe iPhone am observat ca, la dublu-click pe home button (pentru a vedea si/sau inchide aplicatiile din background) raspunde ceva mai greu…se deschide cam cu 1 secunda intarziere. Asa era si pe 10.0.1, de aceea am facut update la 10.0.2, dar… nicio imbunatatire. Repet, doar pe iPhone, pe iPad nu exista problema asta…

  4. vezi ca acum pe langa press home to unlock ai si rest finger to unlock.cred ca motivul care ar trebui sa existe este cel de cum se misca ios10 pe iphone 5..cred ca mai bine se asteapta ios10.1

  5. ipad pro are 2gb sau 4gb ram in functie de care il ai+A9x vs A8 si 1gb ram..totusi este diferenta…eu zic ca se merita asteptat ios10.1 am inteles ca acela mai umbla la performante pt terminale mai vechi gen iphone 5/5s/6

  6. Am activat din prima (pe ambele) Rest Finger to unlock; ideea e ca doat pe iPhone 6 am delay-ul de aprox. 1 secunda…. Si, binenteles, m-am gandit si la diferenta de RAM…?, dar totusi…

  7. Daca ma intrebati pe mine jumate din cei care au instalat au instalat cu japca !!! Ca nu te scutesc astia din notificari in notificari !!! Update, update non stop !!!

  8. Salut,
    Ati experimentat ceva probleme cu senzorul de proximitate? La miscare, atingere sau apropierea mainii de suprafata telefonului se aprinde display-ul.
    Eu am un SE de 64GB adus sapt asta din America si IOS 10.0.2. E foarte deranjanta problema.

  9. si eu am observat ca sunt zile cand bateria se duce cam repede. eu il scot zilinic in jur de ora 6 dimineata de la incarcat (6s plus iOS 10.0.1) si ieri pe la ora 13 mai aveam vreo 55% iar seara cand am ajuns acasa pe la ora 20 aveam 18%. astazi la ora 13 aveam 78% baterie si acuma am inca 60%. e ciudat, desi cred ca a avut treaba cu apple watch care pana ieri am avut masurarea pulsului activata care manca si la watch bateria.

  10. mi se pare stabil iOS 10, e ceva “problema” cu afisarea procentajului bateriei dar nu e asa de tragic….in rest nu am intampinat probleme majore.

  11. @boby67: Merci, merci mult! Asta era, ai dreptate! Am verificat acum, pe iPhone si iPad: activată, această funcție încetinește puțin, la iPhone este destul de vizibilă!

    Mă gândeam eu că e ceva, vreo setare… pentru că la început, în primele zile după instalarea iOS 10 a mers perfect. După….am observat mica schimbare…?

    Merci incă o dată!

  12. Problema cu disqus si comentariile se pare ca nu e de la iOS 10 am descoperit asta pe un alt site imi apărea cuvântul pe care urma sa il postez. Acest lucru este imposibil pe site’ul idevice.ro …după prima litera pe care încercam sa o scriu imi apărea pagina “blank”. Uite confirmarea in poza

  13. @marcel: Mai am si eu un iPhone 4, cu iOS 7.1.3; să știi că am mai pus ceva aplicații pe el (inclusiv Whatsapp). La unele aplicații mi-a spus ca nu poate instala ultima versiune, dar este disponibila o versiune mai veche. Așa că încă funcționează, cu minimul de aplicații utile…?. Succes!