Google Maps preia intrarile din Google Calendar

Google Maps pentru Android va prelua din Google Calendar informatii privind evenimentele la care trebuie sa ajungem.

Google Maps, cel mai folosit serviciu de harti din lume, urmeaza sa devina si mai bun in perioada urmatoare multumita unei schimbari pe care compania Google o face. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca Google Maps va afisa in cadrul hartilor si intrarile noastre din Google Calendar, daca avem si o locatie setata pentru anumite intalniri pe care le avem.

Deocamdata functionalitatea este oferita doar in Android, compania Google spunand ca aceasta interconectare dintre Google Maps si Calendar are menirea de a ne face viata mai usoara. Incepand de astazi, orice fel de intrare din Clanedar care are o locatie, va fi afisata inclusiv in Google Maps cu toate detaliile privind respectiva intrare.

Pentru ca informatiile sa fie afisate in Google Maps, utilizatorii Android trebuie sa fie logati atat in Google Maps, cat si in Google Calendar in acelasi timp, dar si cu acelasi cont. Acest lucru va facilita interconectarea datelor disponibile din serviciile Google, astfel ca utilizatorii vor ajunge mai usor si mai rapid la diversele intalniri.

Avand in vedere ca in trecut Google Calendar afisa informatii din Google Maps pentru diverse intrari, era normal ca lucrurile sa functioneze si invers. Desigur ca toate intrarile din Google Calendar trebuie sa aiba si o locatie asociata, altfel nu veti vedea vreo informatie de vreun fel in Google Maps in sistemul de operare Android.

Avand in vedere ca aceasta functionalitate este implementata acum in Android, nu va dura chiar atat de mult pana cand ea va fi disponibila si in iPhone sau iPad.

“In cea mai recenta actualizare, Google Maps face echipa cu Google Calendar pentru a iti usura drumurile spre diverse locatii. Incepand de astazi, utilizatorii Android din lumea intreaga vor incepe sa vada in Google Maps evenimentele setate in Google Calendar. Deci indiferent unde va trebui sa ajungeti, acum veti avea acces rapid la toate intrarile Google Calendar, direct din Google Maps.”

google maps calendar