iOS 10 – cum reduci dimensiunea imaginilor trimise in mesaje

iOS 10 compania Apple a implementat o functie foarte interesanta pentru iPhone, iPad si iPod Touch, ea permitandu-ne sa reducem substantial consumul de internet facut folosind iMessage. Mai exact, vorbim despre un sistem care reduce substantial dimensiunea imaginilor trimise folosind iMessage, deci implicit si consumul de trafic de date.

Daca obisnuiti sa purtati conversatii cu multe persoane si sa trimiteti multe imagini, atunci aceasta noua functie a iOS 10 va ajuta foarte mult sa economisiti trafic de date. ea este foarte utila doar in situatiile in care folositi o conexiune celulara pentru a purta aceste conversatii, in cazul conexiunilor Wi-Fi utilitatea sa fiind cu foarte mult redusa.

Reducerea calitatii imaginilor va afecta tot ceea ce este vizibil in ele, deci vorbim despre o situatie similara cu cea a Facebook Messenger sau WhatsApp, ambele reducand substantial calitatea pozelor trimise. Acelasi lucru va fi facut si de catre iMessage, insa macar vom consuma mai putin trafic de internet folosind platforma de mesagerie a Apple.

Pentru a activa aceasta noua functie a iOS 10 va trebui sa navigati catre Settings > Mesasges, Configurari > Mesaje si sa activati optiunea Low Quality Image Mode, Calitate scazuta imagini. Daca trimiteti multe mesaje in conversatii puteti economisi chiar si cateva sute de MB pe luna dupa activarea acestei functii, asa ca voi decideti cat va este de utila.

ios 10 mesaje calitate imagini

Articolul precedentHitman: Sniper – este vandut la reducere in App Store
Articolul următoriPhone 6 aduce un nou proces companiei Apple
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.