Prima Pagina iOS 10 iOS 10 afiseaza locul de parcare al masinii

iOS 10 afiseaza locul de parcare al masinii

Una dintre noile functii ale aplicatiei Maps din iOS 10 ne permite sa setam pe harta locul in care ne-am parcat masina, asta daca se intampla sa fiti uituci, sau sa nu va descurcati in parcari mari. Cei de la Apple au preluat aceasta functie de la Google Maps, insa existenta sa este binevenita in platforma, mai ales ca multa lume are nevoie de asemenea sisteme.

Denumita Afisare loc parcare, Show parked location, noua functie poate fi activata din meniul Maps, Harti, al aplicatiei Settings, Configurari, ea fiind prezenta in partea inferioara a acestuia. Conform descrierii facute de catre compania Apple, locul de parcare este salvat automat daca folosin Apple Maps pentru navigatie, ori daca telefonul este conectat prin Bluetooth sau Carplay al masinii.

In momentul in care parcati, aplicatia Apple Maps, Harti va afisa o notificare in care va va intreba daca doriti sa setati respectiva locatie ca loc de parcare pentru masina. In cazul in care confirmati, atunci pe harta va fi salvat acel loc ca si locatie in care ati parcat masina si veti putea crea o ruta pentru el, indiferent unde va aflati cand va intoarceti la masina.

Functia este foarte utla intr-o parcare deschisa foarte mare, insa in parcarile subterane e putin probabil sa aveti coordonate GPS pentru ca ea sa poata fi folosita. Chiar si asa, includerea ei va poate salva de multe batai de cap, mai ales ca in Romania majoritatea parcarilor sunt deschise si in unele perioade sunt extrem de aglomerate.

ios 10 apple maps masina

 • Andrei

  O întrebare : in iOS 10.0.2 la 7 plus apare la camera foto opțiunea portret?

 • amfetamin

  Zus de la Nonda e ceva asemanator,plus ca e si încărcător auto.
  http://www.nonda.co/products/nonda-zus-smart-car-charger?gclid=CPm-wPOkoMoCFQoCwwodFqwMJA

 • ediii

  La android e de mult functia asta 🙂

 • Doar iPhone 7 Plus o are.

 • Andrei

  Pai eu am 7 plus și nu o am…întrebam deoarece mie nu mi a apărut…și am bineînțeles bazaitul din spatele logo ului…cred ca e cam praf…

 • Instaleaza iOS 10.1 si o vei avea.

 • Andrei

  Deci apare doar de la 10.1, in versiunea oficială apărută 10.0.2 încă nu este…mersi

 • Adi

  Nu functioneaza. Am instalat IOS 10.0.1 si apoi 10.0.2 de fiecare data am setat ca un nou iPhone si nu imi apare locul de parcare al masinii. A mers perfect cu prima versiune beta de IOS 10, dar acuma nu merge…Conectarea la bluetooth-ul masinii se face impecabil, am resetat localizare si intimitate, am resetat retea…si tot nu merge. Care sa fie problema?

 • daniel73

  Același problema o am și eu a mers la primele versiuni iar acum nu

 • nelu

  O porcarie 10.1 mie-mi da drop la o gramada de apeluri pe bluetooth si nu numai pe iohone 6s azi am avut peste 30 apeluri initiate la care le-a dat drop. Sau sa fie Orange-ul?