iPhone 7 – vanzari bune in primele 2 saptamani

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au inregistrat vanzari foarte bune in primele doua saptamani de disponibilitate pe pietele din 58 de tari.

Au trecut deja doua saptamani din momentul in care iPhone 7 si iPhone 7 Plus au fost lansate pe pietele globale, iar procentele privind vanzarile terminalelor arata incurajator. Conform companiei americane Localytics, iPhone 7 si iPhone 7 Plus reprezinta deja 3.6% din totalul terminalelor iPhone active la nivel global, cu mult mai mult decat reprezentau iPhone 6S si iPhone 6S Plus anul trecut dupa aceeasi perioada de disponibilitate.

Diferenta dintre iPhone 6S/Plus si iPhone 7 si iPhone 7 Plus in ceea ce priveste vanzarile in primele doua saptamani este mare, foarte apropiata de vanzarile iPhone 6/Plus in 2014. Avand in vedere ca baza de terminale iPhone active acum este cu mult, mult mai mare fata de 2014, putem trage concluzia ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus au intrecut in vanzari terminalele lansate in 2014.

Realizarea este una impresionanta daca luam in calcul faptul ca Apple a avut stocuri extrem de limitate si initial utilizatorii s-au declarat foarte dezamagiti de terminale. In aceasta idee, exista o foarte mare posibilitate ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sa fi depasit 13 milioane de unitati vandute in primul weekend de disponibilitate in 28 de tari de pe glob.

iPhone 7 – vanzari neasteptat de bune in primele 2 saptamani

iphone-7-vanzari-global

iPhone 7 si iPhone 7 Plus s-au vandut atat de bine in cele doua saptamani de disponibilitate incat au intrecut deja in vanzari iPhone SE, disponibil pe piata din martie. Conform cifrelor de mai jos, ele se apropie de numarul de terminale iPhone 4 si iPhone 4S active in momoentul de fata pe glob, deci vorbim despre multe unitati comercializate.

iphone-7-vanzari-global-1

Puteti vedea in imaginea de mai sus, ca iPhone 6/Plus reprezinta 38.3% din totalul terminalelor active, iPhone 6S/Plus 27.5%, iPhone 5/5S/5C 24.4%, iar iPhone 7 si iPhone 7 Plus se plaseaza pe pozitia a cincea. Pana la sfarsitul anului ele vor urca cu siguranta pana pe pozitia a patra, iar daca vanzarile vor continua in acelasi ritm, ele ar putea depasi inclusiv seria 5/5S/5C.

iPhone 7 este la fel de cerut precum iPhone 7 Plus, camera duala implementata de catre compania Apple atragand un numar foarte mare de persoane. Apple a comandat 90 de milioane de unitati ale iPhone 7 si iphone 7 Plus de la partenerii sai asiatici, iar pana in decembrie ele ar urma sa fie puse in vanzare.