Tim Cook: realitatea augmentata va fi la fel de importanta ca mancatul

Tim Cook este de parere ca realitatea augmentata va deveni o parte integrata a vietilor noastre, mai importanta decat mancatul.

Tim Cook crede cu tarie ca realitatea augmentata este viitorul produselor pe care Apple le creeaza in momentul de fata, convingerea sa fiind reiterata intr-un interviu recent. Conform unor afirmatii facute in fata unor studenti ai unei universitati americane, Tim Cook este de parere ca realitatea augmentata va fi la fel de importanta precum mancatul a 3 mese zilnic.

Desi va fi nevoie de ceva timp pentru ca realitatea augmentata sa cucereasca mai multi utilizatori, Tim Cook considera ca ea va deveni o parte integrata a vietii noastre. Presedintele Apple este de parere ca utilizatorii din tarile dezvoltate vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei tehnologii, deoarece multe servicii o vor avea la baza.

El este sigur ca utilizatorii de terminale iPhone vor folosi cu placere sistemele de realitatea augmentata pe care compania sa le va dezvolta in viitor, ea urmand a avea o rata de adoptie mai mare decat realitatea virtuala. Cook este de parere ca realitatea virtuala nu va avea succes, iar asta pentru ca foarte putina lume are acces la ea, iar experientele imersive sunt greu de oferit la costuri mici.

De cateva luni Tim Cook tot lauda realitatea augmentata in diverse interviuri pe care le acorda pentru publicatii americane si nu numai. O serie de zvonuri aparute pana acum sugerau faptul ca Apple are in dezvoltare o serie de proiecte pentru realitatea augmentata, cel mai sigur pentru lansare avand legatura cu Apple Maps.

“I do think that a significant portion of the population of developed countries, and eventually all countries, will have AR experiences every day, almost like eating three meals a day, it will become that much a part of you, a lot of us live on our smartphones, the iPhone, I hope, is very important for everyone, so AR will become really big. VR I think is not going to be that big, compared to AR. I’m not saying it’s not important, it is important.”

tim-cook-realitate-augmentata

 

1 COMENTARIU