Prima Pagina iPhone 7 A10X – noul procesor mai rapid decat cel din iPhone 7

A10X – noul procesor mai rapid decat cel din iPhone 7

A10X este un nou chip cu procesor quad-core dezvoltat de catre Apple pentru iPad Pro, el fiind mai rapid decat cel implementat in iPhone 7.

In iPhone 7 compania Apple a implementat un chip A10 Fusion care beneficiaza de pe urma unui procesor quad-core si a 2 GB RAM DDR 4, performantele sale fiind spectaculoase. Vorbim practic despre cel mai puternic procesor implementat pana acum in vreun smartphone, versiunea pentru iPhone 7 Plus, cu 3 GB RAM, oferind performante si mai bune.

Daca va gandeati ca Apple se va opri aici, ei bine va spun ca va inselati, deoarece Apple are deja pregatit un nou chip A10X cu un procesor quad-core si mai puternic. In imaginea de mai jos puteti vedea ceea ce ne este prezentat ca fiind rezultatul unui nou chip A10X, care este cu pana la 20% mai puternic decat cel din iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

Conform rezultatului obtinut in, probabil, aplicatia de benchmarking Geekbench, noul chip A10X obtine un scor de 6588 puncte in testul multi-core si 4236 puncte in testul single-core. Ambele rezultate sunt cu mult mai bune decat cele pe care noul chip A10 din iPhone 7

A10X – noul procesor mai rapid decat cel din iPhone 7

Acest chip A10X este cu siguranta dedicat viitoarelor modele de tablete iPad pe care compania Apple le pregateste pentru lansare pe pietele globale in martie. In general seria X a unui chip Apple a fost dedicata tabletelor iPad, astfel ca aceasta noua componenta va ajunge mai mult ca sigur in produsele cu ecrane de minim 7.9 inch.

a10x-procesor-rapid-iphone-7

Graficul de mai sus ne arata nu doar la ce limita au ajuns procesoarele implementate in iPhone sau iPad, ci si cat de mult au evoluat performantele pe care le ofera ele. Puteti observa ca de cativa ani compania Apple imbunatateste cam in acelasi ritm procesoarele oferite pentru aceste tipuri de produse, insa A10X pare sa aduca un spor ceva mai mare.

Daca acest A10X are intr-adevar aceste performante vom afla in lunile urmatoare, dupa ce Apple va incepe sa testeze noile tablete iPad Pro cu diversi parteneri si mai multe informatii vor fi disponibile.

 • Srb Srb

  THE POWER OF APPLE

 • csi

  Procesoarele pt tablete sunt in alta categorie – pot sa consume mai mult curent si de aici si mai multa frecventa si performanta .
  Niciodata procesoarele pt tablete nu si-au gasit locul in telefoane , tocmai datorita consumului , poate si a incalzirii . La fel , nici acest A10X nu va aparea intr-un telefon .

 • Alex S.

  Cat de penibil suna !!!
  “Vorbim practic despre cel mai puternic procesor implementat pana acum in vreun smartphone”
  Pai nu e normal sa fie asa ????

 • ionut

  -nu inteleg ce va incanta atat de mult un minim de boost cum face apple an de an , pic pic si iar pic … pana la urma multi au zis toate smartphonurile de top fac acelasi lucru, numai va lasati pacaliti de reclame pompoase(marketing) si milisecundele mai rapid unul ca altul, traiti-va viata … e doar un “obiect”

 • Srb Srb

  cum bre pic pic pic cand iei ne rup capul cum de la primul ipad pana la ultimul a crescut de 500 ori ??? e doar un obiect dar reactiile acelui obiect ne ofera mai multa libertate sa facem cu timpul castigat de viteza APPLE

 • Srb Srb

  da dar A10 este mai puternic ca A9X….deci?

 • Srb Srb

  unii merg si backwards

 • Srb Srb

  alea milisecunde se transforma in 2 generatii in secunde,iar la fiecare task care il faci cu cat ai mai multe cu atat acele secunde se transforma in minute, minute in care unii oameni isi traiesc viata si libertatea

 • ionut

  -in momentul de fata rapiditatea unui smartphone e comparabila cu a unui pc, ce iti poti dori mai mult?

 • Srb Srb

  gandesti gresit…pc au devenit prea lente si slabe

 • Pappbox

  Paca tot așa o fost exemplu iPhone 6 și iPad AIR 2

 • ionut

  -esti prea dependent, ahtiat de apple sau de orice lucru adus in plus de ei, retine si gandeste: traieste-ti viata si lasa lucrurile dispensabile pe locul 2,3,4 etc.

 • ionut

  – ” te cred ” iti traiesti viata 99% prin coment-uri , mi-ai demonstrat mai devreme, cum posteaza cineva ceva apari si tu , esti oriunde pe idevice si nu numai, iti petreci momentele importante din viata in timp ce comentezi pe idevice.