A10X – noul procesor mai rapid decat cel din iPhone 7

A10X este un nou chip cu procesor quad-core dezvoltat de catre Apple pentru iPad Pro, el fiind mai rapid decat cel implementat in iPhone 7.

In iPhone 7 compania Apple a implementat un chip A10 Fusion care beneficiaza de pe urma unui procesor quad-core si a 2 GB RAM DDR 4, performantele sale fiind spectaculoase. Vorbim practic despre cel mai puternic procesor implementat pana acum in vreun smartphone, versiunea pentru iPhone 7 Plus, cu 3 GB RAM, oferind performante si mai bune.

Daca va gandeati ca Apple se va opri aici, ei bine va spun ca va inselati, deoarece Apple are deja pregatit un nou chip A10X cu un procesor quad-core si mai puternic. In imaginea de mai jos puteti vedea ceea ce ne este prezentat ca fiind rezultatul unui nou chip A10X, care este cu pana la 20% mai puternic decat cel din iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

Conform rezultatului obtinut in, probabil, aplicatia de benchmarking Geekbench, noul chip A10X obtine un scor de 6588 puncte in testul multi-core si 4236 puncte in testul single-core. Ambele rezultate sunt cu mult mai bune decat cele pe care noul chip A10 din iPhone 7

A10X – noul procesor mai rapid decat cel din iPhone 7

Acest chip A10X este cu siguranta dedicat viitoarelor modele de tablete iPad pe care compania Apple le pregateste pentru lansare pe pietele globale in martie. In general seria X a unui chip Apple a fost dedicata tabletelor iPad, astfel ca aceasta noua componenta va ajunge mai mult ca sigur in produsele cu ecrane de minim 7.9 inch.

a10x-procesor-rapid-iphone-7

Graficul de mai sus ne arata nu doar la ce limita au ajuns procesoarele implementate in iPhone sau iPad, ci si cat de mult au evoluat performantele pe care le ofera ele. Puteti observa ca de cativa ani compania Apple imbunatateste cam in acelasi ritm procesoarele oferite pentru aceste tipuri de produse, insa A10X pare sa aduca un spor ceva mai mare.

Daca acest A10X are intr-adevar aceste performante vom afla in lunile urmatoare, dupa ce Apple va incepe sa testeze noile tablete iPad Pro cu diversi parteneri si mai multe informatii vor fi disponibile.