iPhone 8 – Apple breveteaza noul Touch ID

Noul Touch ID al iPhone 8 este descris in detaliu intr-un brevet de inventie inregistrat astazi companiei Apple.

iPhone 8 va fi lansat anul viitor de catre compania Apple, iar pana atunci vom afla cel mai probabil toate noutatile importante care au legatura cu viitorul smartphone Apple. Pentru inceput, cei din Cupertino au inregistrat un brevet de inventie in care detaliaza modul in care urmeaza sa implementeze cititorul de amprente al Touch ID sub ecranul iPhone 8.

Apple vorbeste despre un cititor de amprente capacitiv care ar folosi o lentila electrostatica pentru a putea detecta si citi amprenta utilizatorului inainte de a autoriza accesul la terminal. Desi iPhone 7 are un buton Home 3D Touch, iPhone 8 nu va avea buton Home, ci va avea un panou frontal care este acoperit in totalitate de catre ecranul dispozitivului.

In aceasta idee, iPhone 8 va folosi lentile electrostatice pentru a ne citi amprentele, compania Apple explicand ca acestea sunt practic straturi conductive care au un anumit tipar. In functie de pozitia, forma si curentul eletric care trece prin ele, aceste straturi se isi pot modifica fluxul in jurul degetului unui utilizator pentru a permite citirea amprentei.

iPhone 8 – Apple breveteaza noul Touch ID

Apple descrie si o metoda foarte complexa prin care modificarea fluxului de curent si maparea anumitor puncte ale unui deget ii pot permite sa citeasca amprenta utilizatorului. Tehnologia stiu este diferita fata de cea ultrasonica folosita in actualele terminale Xiaomi, insa deocamdata nu se stie 100% sigur ce va folosi compania Apple.

“A capacitive fingerprint sensor, comprising: a dielectric structure having a contact surface and a sensor surface; an array of capacitive sensing elements held on or near the sensor surface of the dielectric structure; and an electrostatic lens formed within the dielectric structure.”

Avand in vedere ca iPhone 8 va fi lansat anul viitor, Apple ar putea alege si o alta tehnologie pentru a-si putea face terminalul cu un ecran care ii acopera intreaga suprafata frontala. Indiferent de situatie, este foarte clar ca Apple vrea sa elimine complet marginile superioara/inferioara ale panoului frontal si sa ofere ecran pe toata suprafata dispozitivului.

iphone-8-brevet-touch-id

5 COMENTARII

  1. @zaone: De ce ești așa sigur că anul viitor va fi al IPhone 8? La fel de bine poate fi și 7s! :))! Și da….. probabil peste doi ani va fi această tehnologie în iPhone 8!