iPhone 8 – Apple cumpara ecrane OLED de la Sharp

Apple negociaza cu Sharp achizitia de ecrane OLED pentru iPhone 8, cele doua companii fiind vechi partenere pe piata smartphone.

Compania Apple este in negocieri avansate cu Sharp pentru achizitionarea de ecrane OLED care urmeaza sa fie folosite in iPhone 8, ce va fi lansat pe piata in cursul anului viitor. Cei de la Apple folosesc ecrane OLED pentru Apple Watch in momentul de fata, insa anul viitor intentioneaza sa le implementeze inclusiv in iPhone, incepand cu iPhone 8.

Ecranele OLED au o rata de contrast mult mai buna decat ecranele LCD si nu au nevoie de iluminare, fiecare pixel individual iluminandu-se singur, astfel ca in timpul afisarii culorii negre pixelii se inchid si nu emit lumina. Ecranele OLED consuma si mult mai putina energie cand afiseaza o interfata neagra, iar Apple Watch se foloseste de trucuri de acest gen pentru a extinde autonomia bateriei.

Posibila intelegere dintre Apple si Sharp cu privire la achizitia de ecrane OLED depinde si de capacitatea celor de la Sharp de a fabrica suficient de multe componente pentru necesitatile americanilor. In aceasta idee, ramane de vazut ce procent din totalul necesar companiei Apple va fi efectiv cumparat de la Sharp, sau de la alti producatori.

iPhone 8 – Apple cumpara ecrane OLED de la Sharp

Sharp anuntase saptamana aceasta ca va investi 566 de milioane de dolari in cresterea productiei de ecrane OLED pana la jumatatea anului 2018, insa Apple are nevoie de ecrane chiar de anul viitor. Cei de la Sharp investesc in fabricile de la Mie si Osaka, suma fiind una impresionanta pentru compania care are datorii de peste 3 miliarde de dolari.

Sharp este unul dintre partenerii traditionai ai Apple pentru ecranele folosite in iDevice-uri, iar cu iPhone 8 aceasta colaborare indelungata ar putea continua in aproximativ aceeasi parametri. Desigur ca totul depinde de modul in care isi va dezvolta Sharp capacitatea de productie, insa primele semne sunt destul de bune, mai ales ca are Foxconn in spate.

Acestea fiind spuse, iata ca avem tot mai multe confirmari ale faptului ca iPhone 8 va avea intr-adevar ecran OLED.