Prima Pagina iPhone 7 Apple: iPhone 7 nu are safir de proasta calitate

Apple: iPhone 7 nu are safir de proasta calitate

iPhone 7 are camera protejata de safir de buna calitate, conform companiei Apple, ea incercand sa linisteasca intregul internet.

Zilele trecute v-am prezentat un clip video care ne arata ca nu exista safir pe camera iPhone 7, adica pe acel capac de protectie pentru lentila, acelasi material fiind folosit si pentru butonul Home. Cel care a creat acel clip video a afirmat ca Apple nu protejeaza cu un safir pur lentila camerei iPhone 7 si iPhone 7 Plus si implicit butonul Home.

Acuzatia este una destul de grava din moment ce Apple afirma foarte clar in cadrul website-ului sau ca atat camera, cat si butonul Home sunt protejate cu sticla de safir. Pentru ca lumea a inceput sa comenteze din greu acest lucru in cadrul retelelor de socializare, compania americana s-a decis sa reactioneze si sa clarifice lucrurile pentru toata lumea.

Conform celor de la Apple, camera si butonul Home sunt protejate cu sticla de safir, iar testul facut pentru a le verifica rezistenta a fost gresit de la bun inceput. Apple sustine ca presiunea aplicata pe sticla de protectie a camerei a fracturat safirul, nu l-a zgariat, iar asta pentru ca dimensiunea materialului este prea mica pentru a rezista presiunii aplicate.

iPhone 7 are camera si butonul Home protejate de safir

iphone-7-safir-camera

Mai jos aveti clipul video in care a fost facut acest test, realizatorul sau afirmand chiar ca acea bucata de safir nu s-a zgariat, ci de fapt s-a crapat, lucru confirmat de Apple. El a incercat sa zgarie si cadranul unui ceas protejat cu safir si nu a reusit, Apple explicand ca daca suprafata testata pe iPhone 7 ar fi fost mai mare, ea nu s-ar fi zgariat.

“Apple confirms the iPhone 7 camera lens is sapphire, and under proper testing conditions achieves the hardness and purity results expected from sapphire.”

Desi realizatorul acelui clip video a acuzat indirect Apple ca foloseste un safir impur pentru iPhone 7 si de aceea el s-ar zgaria mai usor, cei din Cupertino sustin ca el a facut testul gresit. Practic, fiecare paseaza vina de la unul la altul, iar realitatea n-o vom afla prea curand fara vreun fel de dubiu din vreun punct de vedere.

Avand in vedere ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus au camera iesita in exteriorul carcasei, natura acestui material este foarte importanta, safirul fiind extrem de greu de zgariat. Safirul se sparge usor, dar este aproape imposibil de zgariat, iar daca le dati crezare celor de la Apple, atunci avem safir pe butonul Home si pe camera.

 • Mihai

  Safirul nu este sticla! Pana aici este clar! Apoi vedem cine a mintit si de ce!

 • NicKel

  Apple: “you scratch it wrong” 😀

 • V.P

  Daca Apple zice ca e Safir inseamna ca e Safir .

 • iphone6s

  Voi chiar ca nu sunteti normalo 😐 normal ca apple nu zice ca nu e safir ca cu siguranta ar fi creat mare probleme si pe cel ce a lasat mesaj lar fi dat afara…. Este safir !!!!! Dar e safir foarte slab a fost testat in aparatu ala special care vedeti in clipu de pe youtube

 • Srb Srb

  nu are cum sa puna apple safir de calitatea unui rolex, la fel si cu stainless steel

 • MBP

  Sa pună safir ca pe 6s măcar, nu din ce în ce mai slab. Ne cacam noi ca Apple e super firma, da în ultima vreme dau cu batul în balta mereu, ca și Samsung. Toți o apa și un pământ.

 • DanielN

  Pentru ca s-a vehiculat ca Apple nu a folosit safir pentru butonul Home si camera!!!

 • RaduD

  Safirul are valoarea 9 pe scara duritatii materialelor si ar putea fi zgariat doar de diamant care a are 10. Restul materialelor obisnuite cu care ar putea intra in contact nu au cum sa-l zgarie, spre exemplu: sticla are 5, fierul (hai sa zicem otelul) are 7. De crapat insa, sau de spart, este posibil…

 • crixalis

  Gata ma convins apple ca are safir, vezi sa nu. Au gasit ei explicatia, pe sistemul “sunteti prosti, noi sunt apple, taci si inghite” daca la microscop sa vazut clar ca nu e safr. Chiar m am saturat de mincionosii astia.

 • marcel

  Intrebarea e pusa gresit de acea persoană….. el întreabă daca e sticla sau safir ….. trebuia să întrebe daca e safir 100% sau safir de o calitate mai slaba