Planul Apple de a imbunatatiri Siri, iCloud si iTunes Store

Apple va uni echipele care dezvolta majoritatea serviciilor sale online pentru a le ajuta sa coopereze mai bine in dezvoltarea viitoarelor produse.

Compania Apple incepe sa inteleaga ca serviciile sale online au mari probleme in ceea ce priveste functiile pe care le ofera utilizatorilor, asa ca a facut un plan de  le imbunatati. Mai exact, surse din interiorul companiei Apple au afirmat ca echipele care dezvolta Siri, Apple Maps, iCloud, Apple Pay, Apple News, iTunes Store si Apple Music vor coopera pentru a imbunatati toate serviciile de internet.

Apple intentioneaza sa mute inginerii tuturor acestor echipe intr-un singur campus pentru a le ajuta sa colaboreze mai eficient in viitor. In momentul de fata echipele acestor servicii lucreaza in diverse cladiri din campusul Apple din Cupertino, dar si din cel din Sunnyvale, iar cooperarea dintre ele a fost afectata din cauza separarii.

Mai mult decat atat, dezvoltarea de functii noi a fost deasemenea incetinita, asa ca Apple a gasit cea mai simpla rezolvare, unirea tuturor angajatilor in Apple Campus. Peste 13.000 de angajati Apple urmeaza sa fie mutati in Apple Campus in 2017, iar echipele care dezvolta serviciile mentionate anterior vor ajunge in aceleasi cladiri.

Mai mult decat atat, Apple intentioneaza sa mute toate serviciile pe un singur sistem din care sa ruleze, acesta avand in momentul de fata denumirea Pie, placinta. Infrastructura noua ii va permite companiei Apple sa controleze toate aspectele livrarii de continut si ar putea face serviciile mai rapide decat in momentul de fata.

“Apple has begun moving over parts of Siri, the iTunes Store, and Apple News to the new platform, one of the people said. Apple plans to move other services, including Maps, to its new system over the next few years. Apple has also developed an internal photo storage system dubbed McQueen to gradually end its reliance on Google and Amazon servers, the people said.”

Avand in vedere ca echipele vor incepe sa coopereze abia de anul viitor, ramane de vazut cat va dura pana cand serviciile vor deveni intr-adevar mai bune.

apple-servicii-online