iOS 10 afiseaza reclame in AppStore, promovand furtul

iOS 10 a inceput sa afiseze reclame in AppStore, promovand aplicatiile care cloneaza functiile altora populare.

Anuntat inca de saptamana trecuta, noul sistem menit sa afiseze reclame pentru aplicatii printre cautarile facute in AppStore, a devenit activ, insa isi arata deja slabiciunile. Menirea acestui sistem era de a ajuta dezvoltatorii de aplicatii mici sa-si faca titlurile populare in AppStore prin promovarea creatiilor si cheltuirea unor bani in acest mod.

Atunci cand o anumita cautare era facuta, reclama dezvoltatorului era afisata, iar asa utilizatorul afla despre aplicatia sa si eventual o descarca in propriul terminal. Devenit activ in iOS 10 astazi, sistemul ne arata ca doar acei dezvoltatori cu aplicatii copiate dupa altele populare continua sa faca spam nu doar in cautari, ci si prin reclamele din AppStore.

Mai exact, daca pana acum clonele aplicatiilor populare apareau printre primele in cautari, acum ele sunt promovate si prin reclame afisate in AppStore. Un bun exemplu este o clona pentru Pokemon GO care este promovata atunci cand o persoana cauta jocul celor d ela Niantic, intregul sistem al Apple ajutand si mai mult la promovarea furtului.

Desigur ca Apple nu a dorit sa sustina acest lucru si a afirmat ca incearca sa rezolve problemele de acest gen, insa nu va putea sa o faca intr-un fel sau altul. Acum cei care fura isi vor putea promova furtul si mai bine prin intermediul cautarilor din AppStore, cei de la Apple trebuind intai sa rezolve problema aplicatiilor clonate si mai apoi sa-si laude magazinul.

Acest sistem de promovare al aplicatiilor prin reclame afisate in cautarile din AppStore va ajunge si in Romania la un moment dat.

clona-pokemon