Facebook Marketplace – raiul drogurilor si al armelor

Facebook Marketplace a fost invadat de anuturi pentru vanzari de droguri, arme, servicii sexuale sau animale, suparand multi utilizatori.

Zilele trecute Facebook a anuntat oficial lansarea Marketplace, o tentativa a companiei americane de a concura cu servicii precum Craigslist, eBay, sau okazii si olx, daca gandim local. Practic, Facebook vrea sa le permita oamenilor sa vanda prin intermediul retelei sale de socializare orice fel de produse catre oricine, totul in mod direct si fara intermediere.

Facebook a creat Marketplace pentru a le permite oamenilor sa descopere aceste obiecte puse spre vanzare si sa intre in contact cu vanzatorii in doar cateva secunde. Facebook a impus si o serie de restrictii pentru Marketplace, astfel ca anumite tipuri de produse nu puteau fi puse spre vanzare, insa asta nu a oprit pe nimeni din a o face.

La scurt timp dupa lansarea Marketplace, reteaua de socializare s-a umplut de anunturi pentru vanzarea de droguri, arme, servicii sexuale, animale, si multe altele. Desigur ca oamenii au fost invadati si cu multe poze nud prin care se ofereau servicii sexuale, cei de la Facebook miscandu-se destul de rapid in a corecta unele dintre problemele Marketplace.

Facebook Marketplace – raiul drogurilor si al armelor

In ciuda eforturilor Facebook, platforma a avut multe anunturi cu continut nepotrivit, unele dintre ele simple glumele, altele cat se poate de reale, asa cum se intampla si in alte servicii. Desi cei de la Facebook incearca sa impiedice aparitia acestor anunturi in Marketplace, realitatea este ca platforma va fi folosita fara discutie si pentru asemenea lucruri.

Marketplace este deocamdata disponibila in doar 4 tari de pe glob, care reprezinta cam 25% din utilizatorii activi ai Facebook in fiecare luna. Cei de la Facebook au inlocuit butonul Messenger din aplicatia pentru iOS si Android cu sectiunea Marketplace, astfel ca accesarea aplicatiei de mesagerie va trebui facuta separat de catre utilizatori.

Nu se stie cand va ajunge Marketplace si in Romania, insa in momentul in care o va face, olx si okazii vor avea concurenta serioasa in Facebook.

facebook-marketplace-anunturi-2

facebook-marketplace-anunturi-3

facebook-marketplace-anunturi-1

facebook-marketplace-anunturi