iPhone 7 – cum a crescut autonomia bateriei

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au o autonomie substantial mai buna multumita modificarii modului in care este controlata luminozitatea ecranului.

De cand folosesc iPhone 7 Plus am sesizat o schimbare interesanta facuta de catre compania Apple pentru modul in care functioneaza dispozitivul in iOS 10. Avand iPhone 6S Plus langa el, am sesizat o schimbare mare facuta de catre Apple pentru a imbunatati autonomia bateriei intre cele doua terminale, desi iPhone 7 Plus are si o baterie mai mare.

Schimbarea importanta facuta de catre Apple are la baza faptul ca luminozitatea ecranului iPhone 7 Plus este permanent setata la o valoare mai mica decat cea a iPhone 6S Plus. Indiferent de locatia in care ma aflu, iPhone 7 Plus are intotdeauna luminozitatea setata la o valoare mai mica, iar asta duce in schimb la o reducere a consumului de energie.

Folosesc setarea pentru ajustarea automata a luminozitatii ecranului iPhone in iOS 10, iar acest lucur l-am sesizat atat ziua, cat si noaptea, iPhone 7 Plus avand luminozitatea mai mica. Acest lucru nu are legatura cu capacitatea de iluminare a ecranului, aceasta fiind mai mare decat in cazul iPhone 6S Plus, ci doar cu modul in care iOS 10 o seteaza automat.

iPhone 7 – cum a crescut Apple autonomia bateriei

Stim ca ecranul este cel mai mare consumator de energie al unui terminal mobil, iar Apple pare sa fi gasit metoda de a rezolva problema, prin setarea sa la o valoare mica. Noaptea acest lucru este benefic deoarece ochii nu sunt afectati de lumina, iar daca in mijlocul noptii vrei sa verifici ora, nu mai este atacat de un ecran luminos, Apple parand sa fi gasit solutia perfecta pentru a reduce serios consumul de energie.

Problema in aceasta situatie sta totusi in faptul ca uneori este nevoie de cresterea luminozitatii pentru a vedea mai clar ceea ce are ecranul de afisat. In anumite situatii, chiar si in casa, ecranul este iluminat atat de incet incat trebuie crescuta automat luminozitatea la o valoare mai mare pentru a vedea clar ceea ce iti este afisat.

Desigur ca poti seta manual luminozitatea ecranului, dar asta presupun ca setarea trebuie facuta de fiecare data cand schimbi mediul in care te afli, iar consumul de enrgie va fi enrom. Fie ca va place, sau nu, aceasta schimbare facuta de catre Apple, ea reduce totusi substantial consumul de energie al iPhone 7 si iPhone 7 Plus in iOS 10.

iphone-7-creste-autonomie-baterie