Vanzarile iPhone vor scadea in continuare in 2016

Vanzarile de terminale iPhone vor continua sa scada in 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform unor informatii publicate astazi de catre Gartner. Compania de analiza a pietelor mobile sustine ca Apple nu va reusi sa isi depaseasca recordurile stabilite in cursul anului trecut, insa lucrurile vor sta mai bine la anul.

Analistii se asteapta ca vanzarile de smartphone-uri sa scada de la 1.917 miliarde de unitati la 1.887 miliarde de unitati in 2016 comparativ cu anul 2015. Si in cazul acesta, vanzarile vor scadea doar in aceasta perioada, deoarece din 2017 ele ar urma sa creasca din nou, probabil depasind recordurile stabilite in cursul anului 2015.

Cei de la Apple vor mai avea, conform Gartner, doar inca 3 luni grele cu vanzari sub asteptarile multora, iar asta pentru canul viitor compania ar trebui sa isi depaseasca realizarile de anul acesta. Era oricum de asteptat ca acest lucru sa se intample, avand in vedere ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt foarte populare in momentul de fata.

Separat de smartphone-uri, cei de la Gartner sugereaza faptul ca vanzarile de tablete si de ultrabook-uri urmeaza sa scada la 177 milioane de unitati in 2016 fata de 196 milioane de unitati in 2015. In 2017 aceasta categorie nu va avea parte de o revenire, conform Gartner, ea urmand a scadea in continuare pana la 173 de milioane de unitati.

Despite the availability of the iPhone 7, Gartner expects a weaker year-over-year volume performance from Apple in 2016, as volumes stabilize after a very strong 2015. We expect the market for premium smartphones to return to 3.5 per cent growth in 2017, as stronger replacement cycles kick in and in anticipation of a new iPhone next year, which is expected to offer a new design and new features that are attractive enough to convince more replacement buyers.

iphone-7-vanzari-scad