Facebook VR – realitatea virtuala si viitorul Facebook

Facebook a dezvaluit lumii intregi primul sau sistem de realitate virtuala menit sa aduca utilizatorii mai aproape in mediul virtual.

Compania Facebook a cumparat cu ceva timp in urma o companie specializata pe dezvoltarea de sisteme de realitate virtuala, ea avand denumirea Oculus Rift. Mark Zuckerberg, presedintele Facebook, s-a ocupat special de acest proiect, iar astazi a dezvaluit lumii intregi care va fi viitorul retelei de socializare Facebook.

In imaginile de mai jos vedeti o experienta de realitate virtuala pe care Facebook le-o va oferi utilizatorilor din lumea intreaga, conceptul fiind unul extrem de interesant. Pentru inceput, fiecare persoana de pe Facebook va avea un avatar virtual realizat in aceasta platforma virtuala, un sistem numit Facebook Avatar creandu-le automat pentru utilizatori.

Practic aceste avatare vor fi reprezentarea noastra virtuala in Facebook VR in momentul lansarii, ele aratandu-ne ce fel de persoane se afla in preajma noastra intr-un moment sau altul. In demonstratia facuta de catre Mark Zuckerberg, sistemele de realitate virtuala folosite puteau monitoriza nu doar miscarile utilizatorilor intr-un spatiu predefinit, ci si expresiile faciale.

Facebook VR – realitatea virtuala si viitorul Facebook

Conform celor care au vazut prezentarea, avatarele din Facebook VR pareau a reproduce destul de fidel expresiile faciale ale utilizatorilor, dar si miscarile acestora. In aceasta idee, chiar daca o persoana nu se afla langa voi in momentul in care discutati cu ea, folosind acest sistem de realitate virtuala veti putea vedea mult mai clar ceea ce traieste ea.

Facebook VR are la baza Oculus Touch, un gadget care permite folosirea platformei, ea avand si o interfata virtuala extrem de interesant gandita. Prin aceasta pot fi partajate clipuri video, poze, pot fi preluate apeluri telefonice si multe altele, iar daca va plac jocurile, ei bine Facebook VR are cateva titluri pregatite pentru utilizatori.

facebook-realitate-virtuala

Facebook VR are interconectare si cu Facebook Messenger, asa cum era normal, iar daca acceptati apeluri video din platforma de chat, ele vor fi afisate intr-un format mare in interfata din fata ochilor. In ciuda prezentarii impresionante, cei de la Facebook nu au anuntat cand ar putea fi lansat acest sistem, insa el a generat deja foarte mult interes din partea utilizatorilor.

facebook-realitate-virtuala-1

facebook-realitate-virtuala-2

facebook-realitate-virtuala-3

facebook-realitate-virtuala-4