iPhone 7 Plus vs Canon 5D Mark iV – comparatia functiei Portret

Una dintre cele mai noi functii ale iPhone 7 Plus este numita Portret si ne permite sa inregistram poze cu efect bokeh, o functie pe care doar aparatele DSLR o ofera cu succes. Vorbim despre o functie care aplica un efect de blur pe fundalul pozelor pentru a aduce in prim-plan subiectul acestora, pozele de acest gen atragand atentia tuturor.

Pentru a vedea cat de bine aplica noua functie Portret a iPhone 7 Plus acest efect pentru poze, cineva s-a gandit sa o compare cu un aparat DSLR Canon 5D Mark iV. Inainte sa va uitati la clip, trebuie mentionat faptul ca aceasta functie este oferita deocamdata in versiune beta pe iPhone 7 Plus, insa chiar si asa, se descurca remarcabil de bine.

Functia Portret aplica un efect de blur suficient de bine pentru ceea ce a fost gandita si separa, in general, corect subiectul de fundal, dar trebuie sa tineti minte ca totul este oferi in format beta. Apple imbunatateste constant functia Portret a iPhone 7 Plus, iar in versiunea finala ea va fi mult mai buna decat ceea ce ne este oferit acum.

6 COMENTARII

  1. Nu sunt normali ,un sezor dslr e mai mare de 50 de ori decat unul de iphone iar procesarea iphone nu are nici o treaba cu fotografia e un efect artificial.

  2. Prea multe erori: 3:33, 4:26 (5:02), 4:34, 4:50. Am senzatia ca se descurca mult mai bine in imaginile cu contrast ridicat, dar cam atat. Parerea mea e ca nu trebuia sa il lanseze in versiunea actuala. Gurile rele ziceau ca Apple nu lanseaza niciodata nimic decat in momentul in care produsul respectiv este suficient de matur. Vad ca acum isi transforma clientii in beta testeri. In fine… in rest comparatia cu 5D-ul mi se pare irelevanta

  3. o functie pe care doar aparatele DSLR o ofera cu succes, in fapt DSRL nu are functia, ci se face pe senzor atunci cand lentilele focalizeazaipe un plan general un anumit lucru, fiinta, etc!