Samsung obligata sa plateasca despagubiri companiei Apple

Samsung trebuie sa-i achite companiei Apple despagubiri in valoare de 120 de milioane de dolari dupa pierderea unui nou proces.

Desi iOS 10 a facut uitat iconicul slide to unlock care ne permitea sa deblocam orice iPhone, iPad sau iPod Touch, Samsung inca mai are de patimit de pe urma sa. Cu 4 ani in urma, Samsung a fost gasita vinovata de catre un juriu american de incalcarea unor brevete ale Apple, printre care si unul pentru sistemul slide to unlock implementat in iOS.

Separat de slide to unlock, Samsung a fost gasita vinovata si de incalcarea a alte doua brevete de inventie care implementau un sistem ce transforma numerele de telefon in link-uri interne ce puteau fi apasate pentru apelare. Pentru toate aceste incalcari, Samsung trebuie sa plateasca nu mai putin de 120 de milioane de dolari catre Apple.

Samsung a reusit la inceputul acestui an sa obtina o anulare a acestui verdict, insa apelul facut de catre Apple impotriva acelei hotarari a fost judecat astazi si americanii au avut castig de cauza. Acum cei de la Samsung sunt obligati sa plateasca 120 de milioane de dolari catre Apple, asta daca nu vor face apel impotriva hotararii de astazi.

Hotararea este ironica pentru ca Apple nu mai foloseste slide to unlock in iOS 10, deci l-a dat deja uitarii, insa Samsung va trebui sa plateasca despagubiri pentru el. Samsung a platit deja aproape 550 de milioane de dolari catre Apple pentru incalcarea unor brevete de inventie, iar suma de astazi ne apropiem de 700 de milioane de dolari.

In this case, Apple claimed that Samsung infringed patents for the slide-to-unlock feature, autocorrect and a way to detect phone numbers so they can be tapped to make phone calls. The bulk of the award, $98.7 million, was for the detection patent that the earlier panel said wasn’t infringed. The February decision also said the other two patents were invalid… That was a wrong decision, the court ruled Friday, because it relied on issues that were never raised on appeal or on information that was beyond the trial record.

In 2012 in juriu a decis ca Samsung trebuie sa-i achite companiei Apple despagubiri in valoare de putin peste 1 miliard de dolari, jumatate din suma fiind pana acum platita, restul fiind in continuare contestat in instante.

samsung-despagubiri-apple