Doua Galaxy Note 7 au luat foc, un barbat a ajuns la spital

Doua noi Galaxy Note 7 au luat foc saptamana aceasta, Samsung incercand sa ascunta totul fata de presa, insa esuand lamentabil.

Doua terminale Galaxy Note 7 sigure au mai luat foc saptamana aceasta, separat de cel care a ars intr-un avion si a dus la evacuarea aeronavei, plus evacuarea cursei. Ambele unitati care au luat foc saptamana aceasta sunt cele cu baterii sigure, iar Samsung a ascuns un caz de ochii presei timp de cateva zile, pana cand barbatul afectat a raportat totul.

Incepem cu prima situatie, o femeie din Thailanda a raportat faptul ca al sau Galaxy Note 7 a luat foc in timp ce ea isi plimba cainele prin parc. terminalul a inceput sa scoata fum in timp ce se afla in buzunarul sau, ea scotandu-l imediat si aruncandu-le pe jos in timp ce isi plimba cainele, dispozitivul inlocuit fiind in posesia sa timp de aproximativ o saptamana.

Terminalul Galaxy Note 7 s-a incalzit excesiv in buzunarul femeii inainte ca aceasta sa il arunce pe jos, iar Samsung incearca sa o contacteze pentru a investiga dispozitivul. Samsung sustine ca nu poate confirma ca terminalul este de fapt o unitate inlocuitoare, insa este extrem de putin probabil ca femeia sa fi mintit in timpul interviurilor date pentru presa din Taiwan.

Doua Galaxy Note 7 au luat foc, un barbat a ajuns la spital

Cel de-al doilea caz este mai grav, deoarece Galaxy Note 7 a luat foc in dormitorul unui barbat, umpland camera acestuia cu fum, el trazindu-se pentru a descoperi terminalul arzand. A doua zi dupa incident, barbatul a fost nevoit sa mearga la spital cu bronsita acuta din cauza fumului toxic pe care l-a inhalat peste noapte, lucru pe care Samsung il stia.

galaxy-note-7-doua-explozii

Terminalul Galaxy Note 7 al barbatului era o unitate inlocuitoare, el preluand dispozitivul in posesie cu aproximativ o saptamana inainte ca acesta sa ia foc. Acest Galaxy Note 7 nu se afla la incarcat, ci pur si simplu era plasat pe o noptiera langa patul barbatului, deci vorbim despre o simpla problema de baterie defecta care i-a pus sanatatea in pericol barbatului.

“The phone is supposed to be the replacement, so you would have thought it would be safe. It wasn’t plugged in. It wasn’t anything, it was just sitting there.”

Samsung a stiut despre acest incident inca de marti, dar nu a confirmat pentru presa existenta sa, victima discutand cu presa locala despre incident. Inainte ca acest lucru sa se intample barbatul a primit un SMS de la un reprezentant Samsung, trimis desigur din greseala, acesta spunand ca il poate duce cu vorba in cazul in care asta ar ajuta situatia companiei.

“Just now got this. I can try and slow him down if we think it will matter, or we just let him do what he keeps threatening to do and see if he does it.”

Practic, Samsung stie ca terminalele Galaxy Note 7 au baterii defecte si prezinta acelasi risc de explozie, iar aceasta este cea mai mare problema. Vorbim despre 3 incidente intr-o singura saptamana, toate cu baterii sigure, iar deja este clar ca Samsung nu le-a oferit utilizatorilor unitati sigure, ci doar aparente minciuni.