Apple si Samsung merg la Curtea Suprema de Justitie

Procesele dintre Apple si Samsung privind brevetele de inventie incalcate de catre coreeni vor ajunge intr-un final pe masa judecatorilor de la Curtea Suprema de Justitie din SUA. Instanta a decis ca maine urmeaza sa aiba loc o prima sedinta de judecata in care avocatii ambelor parti vor expune motivele in baza carora isi sustin cauza in fata judecatorilor.

Samsung a platit deja peste 540 de milioane de dolari pentru ca a copiat design-ul iPhone, iar vineri o noua hotarare o obliga sa plateasca inca 120 de milioane de dolari. Samsung incearca sa demonstreze ca design-urile copiate nu pot fi brevetate deoarece sunt folosite de catre o varietate de producatori in propriile smartphone-uri.

Judecatorii Curtii Supreme de Justitie din SUA vor asculta fiecare parte si probabil vor mai stabili cateva sedinte de judecata, o hotarare urmand a fi data in luna iunie. Daca Apple castiga, atunci Samsung nu va mai avea cum sa mai spuna ca a copia design-ul unui smartphone nu contravine legii si ca nu ar trebui sa plateasca despagubiri pentru asta.

Daca Samsung castiga, atunci despagubirile cerute de catre compania Apple ar putea fi cu mult reduse, iar coreenii vor lupta pentru asta in instantele americane. Acesta este a doilea caz privind brevete de inventie pentru design pe care Curtea Suprema de Justitie il accepta, ultimul avand 120 de ani vechime si implicand cartepele si covoarele.

“After five years of litigation, the U.S. Supreme Court will hear arguments on Tuesday in the bitter patent dispute between the world’s two top smartphone manufacturers over the amount Samsung should pay Apple for copying the iPhone’s distinctive look. The justices’ ruling, due by the end of June, could have a long-term impact for designers and product manufacturers going forward because the Supreme Court, if it agrees with Samsung, could limit the penalties for swiping a patented design.”

apple-csj-samsung